Web Analytics
Jump to content

Noen tips til hvordan lage bra metall soloer!


EirikDL
 Share

Recommended Posts

Hei jeg har lyst til og lage soloer, men trenger noen tips slik som noen Dave Mustain soloer o.s.v og slik som denne
:D

Mye modulasjon her.

Varierer mellom moll, pentatonisk moll og frygisk dominant tror jeg.

Når backinga er av powerchords Ã¥pner skaldørene seg en etter en!

post-6095-1234951374_thumb.jpg

post-6095-1234951381_thumb.jpg

Bare transkriber til ønsket nøkkel. Som du ser, har begge rot, og 5, så powerchords funker!

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Takk, et spørsmål til visst jeg vill lære å spille fort bør jeg da bare øve på forskjelige ting først sakte også fortere og fortere?

Begge. Å spille fort handler veldig mye om stamina, så du bør øve like mye på å slite ut musklene (fingrene..) maksimalt, som du øver på synkronisering.

Link to comment
Share on other sites

Jeg lager stort sett alle soloer i guitarpro først. Er ikke alt jeg lager jeg klarer å spille med en gang, så da kan jeg få et inntrykk av hvordan det vil høres ut i full speed. Så kan jeg øve det inn og perfeksjonere det inn med metronom. Ellers er det alltid en fordel å lære favorittsoloene sine så man får en ide om hva som faktisk blir gjort på de stedene man synes er fete. Vet ikke hvor mange timer jeg har brukt på å lære meg megadeth soloer, men har vært gjennom stort sett alle gjennom åra.

Som kjutte sier så synes jeg også det ofte er en fordel å sette metronomen på f. eks 100 og øve meg opp til 120. Hvis målet da f. eks er 160. Kan det ofte være fordelaktig å "drepe seg selv" i 180 og så fortsett på 130, så 180, 140 osv. Til man når målet.

Edited by metalpete
Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil lære deg å solere i Friedman, så er det ikke noe annet å gjøre enn å lære seg et par soloer av Megadeth.

Det spiller ikke noen rolle om du klarer å spille de eller ikke, poenget her at du skal lære deg hvordan de spiller.

Prøv å videreutvikle de licksa som du kommer til å lære og lag dine egne ut i fra de.

Det er også veldig mye enklere å starte sakte. Lag et par riff som er hengechorder og spill en enkel melodi over.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.