Web Analytics
Jump to content

Ny Amp


Linkage25
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg vurderer å kjøpe en ny amp til øving hjemme og kanskje jamming med venner. Jeg har bare spilt gitar i et år og har ikke all verdens erfaring med amper. Jeg har nå en Roland Cube 15X.

Jeg spiller mest Metal og Hard Rock som:

Metallica, Trivium, Guns N' Roses, Megadeth, Rage Against the Machine, Red Hot CHilli Peppers, Iron Maiden, Pantera.

For å nevne noen.

Det var noen som anbefalte meg denne Marshallen hva synes dere?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 97
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lurer på hvem som anbefalte deg den?

Marshall MG er... bajs. Clean-lyden er ok, men vrengen er blanding av våt fjert og veps, vil jeg karakterisere det som.

Hadde heller gått for Peavey Valveking da, ass! Så kan jeg prøve den litt, høhø. :P

Men får vel nesten dra ut og teste amper.

Link to comment
Share on other sites

Forsterkervreng er barskere enn pedalvreng. Sånn er det bare :rolleyes:

Hørtes veldig belærende ut, men det er som regel det, ass. I øvingslokalet kjører jeg som regel MG, og da er det fram med peddalen for å få en noget fornuftig vreng. Men, vi får nesten dra ut og teste Valveking hvis de har fått det inn på Musikkbørsen. Tirsdag med Jonsa?

EDIT: Men, hvis du vil kjøre vreng fra pedaler og sånt, kan du jo rett og slett kjøpe en Fender-amp, så får du knall cleanlyd og vrengen fra pedaler. Men tror ikke det er det smarteste valget når man skal ha metallyd og sånt...?

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Vi må teste noen amper på tirsdag ja. Men er Amp vreng bedre en pedaler? Jeg var under inntrykk at pedal vreng var bedre, men du vet sikkert mer om det. Bare for clarity hva bruker egentlig proffene? Amp Distortion, Pedaler, Multieffekt? Tenkte mest på Metallica, Trivium og Heavy Metal folk nå.

Link to comment
Share on other sites

Metallica = forsterkervreng

Trivium = hakke peiling, men vedder sokka mine på at det er forsterkervreng

heavy metal = forsterkervreng

er slik jeg ser på det. Eneste jeg vet om i den tyngre kategorien som bruker pedalvreng, er Mikael-typen i Opeth. Han kjører vel en Boss GT-6 gjennom Laney-stack, clean. Live, vel og merke, i studio bruker han røramper.

Men, når jeg snakker om forsterkervreng, så mener jeg vreng fra rørforsterkere. Vet ikke hva som er best av ampvreng og pedalvreng når man snakker om transistorforsterkere? Det får noen andre ta for seg.

Uansett, "alle" de store bruker rørforsterkere, og "alle" bruker forsterkervreng. Hetfield f. eks. har vel en del Mesa og Diezel-stacks til 30.000-40.000, alle de gamle store som er litt heavy (Zeppelin, AC/DC etc) kjører vel Marshall på full spiker osv. Poenget mitt er vel at du får mye "fetere" (subjektivt begrep, i know) lyd ut av en rørforsterker som blir pusha maksimalt, enn av en distortionpedal. Prøv en Engl Screamer så er du enig. :P

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Ok, bare lurte. Men tilbake til ampene som er litt mer kjøpbare. Så på Peavey Valveking, den virker bra men koster ganske mye mer en Marshallen. Vil helst ikke bruke mer 4500, kanskje 5000 men da er vi kanskje litt høyt oppe. Er det noen som har testet Marshallen? Er det noen andre aktuelle amper?

Edited by Linkage25
Link to comment
Share on other sites

Amp vreng er bedre enn pedal vreng ;) I hvertfall i alle mine tilfeller. Proffene bruker ren forsterker lyd, gjennom noen racks med effekter kanskje (som noise reduction, compressor, sustainer o.l.), kanskje overdrive i noen tilfeller (vet at Trivium ofte kjører Ibanez Tubescreamer sammen med amp vrengen...

Ville råde deg sterkt å prøve både Peavey Valveking og Randall G3. Jeg spiller på en veldig dyr forsterker til vanlig, og om jeg skal spille på "billige" Forsterkere, er det disse to jeg foretrekker! Ren rør amp med god vreng. Og jeg hadde min tid med Trivium og Megadeth ;)

Link to comment
Share on other sites

Vel.. det er jo fortsatt en transistorforsterker. Har ikke prøvd den, så skal ikke uttale meg om akkurat den, men tror ikke du får like mye trøkk og punch i den som i en rørforsterker.

Men på den annen side, Kirk bruker vel Randall?

Link to comment
Share on other sites

Skal nok greie å få en Valveking for 4 lapper ny.

Har hørt at folk sier den har litt lite gain, men da slenger man bare en overdrive, f. eks. SD-1 (koster 400 elns) foran og pusher røra enda mer.

Distortionpedal = pedal med egen vreng, pedal som forvrenger lyden selv

Overdrivepedal = pedal som forsterker gitarsignalet, som gjør at forsterkeren vrenger enda mer. Tøft.

Link to comment
Share on other sites

Ja, og en Randall rør combo om dere finner det ogsÃ¥ ;) Vi hadde en G3 i butikken, og jeg likte den like godt sÃ¥ valvekingen!

Det er nok rett slik du sier Konnis, så dere kan jo spørre shappa dere skal i, om dere kan teste ut en valg overdrive og en distortion pedal sammen med forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.