Web Analytics
Jump to content

Fretless Gitar


Nilsefix
 Share

Recommended Posts

Vurderer å gå over gamle gitaren min (en ibanez faktisk) å gjøre den om til fretless.. Den har rosewood gripebrett på lønn hals..

så , hva må jeg gjøre.. Skal kanskje få min far til å gjøre det om det ikek er så vanskelig :P han er litt praktisk..

Er det stress å ta av bånda som er på den?

Forklar :D

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Du kan få fjernet båndene med et skrujern og en hammer. Ellers finnes det også spesielle instrumenter for slikt. Men det trenger du neppe, ettersom halsen ikke skal bestykkes med nye bånd.

Fretless fungerer bra på gitar. Har ikke prøvd annet enn Vigier Surfretter med sin spesielle legering. Vil nesten anbefale å prøve en fretless før du setter igang, men det er jo ikke noe verre å spille på enn en vanlig gitar. Kjør på! alt skal vel fylles igjen likevel! www.projectguitar.com har sikkert noe om båndfjerning.

Link to comment
Share on other sites

Hørt om slide? :D

Neida' date=' fretless gitar høres fett ut. Vet om mange som har gjort om basser, det er ikke noe stress....vet ikke hvordan det er med gitar, men du kan jo sjekke ut denne siden som beskriver hvordan du gjør det for bass:http://www.geocities.com/charlesarms/[/quote']

det var en meget bra guide! :)

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke enklere å bare kjøpe en fret-less hals. Hvis du skal få dem opp, må du løse opp limet. Hva skal du fulle med som ikke er porøst men fortsat enkelt å jobbe med. Det blir jævlig knot, men lykke til!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.