Gå til innhold
MatsEspen

Lakke gitar..

Anbefalte innlegg

Hei

Noen som vet åssen det er å lakkere gitar?

Har en Ibanez 1570-SDB som jeg kunne skiftet farge på..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du kikar igjennom DIY-avdelinga på forumet tenkjer eg at du finn forskjellig interessant. Men kan seie det med ein gong: det er ingen enkel jobb, og det krevst div. redskap som kanskje ikkje er heilt standard i heimen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enkelt beskrevet: Du stripper den ned, du setter på grunning (om du skal ha en solid farge da), sander, lakker den med fargen, sander, setter på klarlakk, sander og til slutt buffer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fjern den gamle lakken og bruk filler på eventuelle hakk og skader. Anbefaler å ha på sanding sealer for å tette porene i treet. Ha på ca 5 lag med dette og la det tørke. Puss ned med 400 papir eller noe slikt til du har en glatt og fin overflate. etter dette sprayer du grunning. Anbefaler å bruke akryllakk siden denne binder seg til det forrige laget med lakk. Spray på ett lag med fargen du vil ha og vent 1 og en halv time ca og så sprayer du på neste lag. Dette laget binder seg da til det underste laget og du slipper unna pussing underveis. Men venter du for lenge mellom hvert lag så må du nok pusse litt.

Ha på 5 lag med farge ca og 8-9 lag med klarlakk. Kan ha mer om du vil. Ikke spray for tykt. Dette fører gjerne til at det renner og ser ikke veldig bra ut. Er ikke noe problem å fikse hvis det renner men unngå det så godt du klarer. Når all lakken er sprayet på så lar du den herde i 2-3 uker. Den tiden kan du jo bruke på å skaffe det du trenger til neste steg. våtsliping og polering. Jeg brukte 320 papir og pussekloss for å jevne ut lakken helt. Gikk så til 400, 600, 800, 1000 og 1200. Tørk vekk den hvite "slushen" med jevne mellomrom. Når du er ferdig med det så tørker du kroppen ren med en våt klut eller lignende. Nå er det på tide med polering. Jeg brukte colortone poleringsmiddelet(medium og fine) som de har hos stewmac. Kjøpte også sandpapiret jeg trengte derfra. Dette kan gjøres for hånd men det tar tid og er slitsomt. Bruk 100% bomull. En bit av en t-skjorte burde gjøre susen. Jeg brukte "poleringspapir" som man bruker på biler. Funker fint. Poler et område om gangen og ta deg GOD tid. Du ser kroppen er blitt blank men det er fortsatt masse små riper i lakken. Colortone swirl remover bruker du da. Spre dette utover et område på gitaren og sett igang på samme måte som du polerte. Dette brukte jeg maskin til. Var gåen i armen etter all poleringen. Etter dette skal du sitte igjen med en blank og fin gitar hvis du har tatt deg god tid og vært nøye. Husk at godt forarbeid er ABSOLUTT NØDVENDIG for et godt sluttresultat.

Sjekk gjerne rg7421xl lakkeringstråden min i DIY seksjonen. Det er ikke så veldig mye forklart der men det er mange bilder av hvordan jeg har gjort det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.