Web Analytics
Jump to content

Alternativ til Fender Stratocaster


hkurt
 Share

Recommended Posts

Hei.

Har en Fender strat som jeg liker godt lyden av, men er ikke noen stor fan av Fender halser, liker selv godt wizard halsene til Ibanez RG Prestige.

Er det noen som vet om gitarer som er bra alternativ til Fender strat lyden? Gjerne gitarer med HSS kombinasjon. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Uten at jeg er noe ekspert på det, mener jeg at det nok er helt feil å snakke om "fenderhals" som en ting. Strat- halser har variert mye opp gjennom tiden, både når det gjelder profil, og radius på gripebrettet.

Det er snakk om både C, D og V- shape på gitarene. Den mest grundige saken jeg fant på det i farten, er her:

http://forum.vintagegitar.no/index.php?t=m...t=0&rid=722

Det finnes sikkert mange andre kilder, også.

Uten at jeg vet, vil jeg tippe at det er mulig å oppdrive en slank fenderhals fra åttitallet, da det var veldig moderne med tynne halser. Det fine med Stratocasteren, er at du kan bytte ut halsen på den Stevemac, mighty mite og allparts selger gode halser til stratocaster. Der regner jeg med at man kan spesifisere fasongen på halsen ganske nøye.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje det. Men jeg tror den er litt tykkere. Har ikke stort mer å bidra med, har ikke stålkontroll på disse forskjellige halsene. Synes stort sett det går greit å spille på en gitar, uansett profil på halsen.

Fikk du ikke kikket på VG-- siden? Veldig bra forklart der. Her er en linkt til en av illustrasjonene:

http://usacustomguitars.com/contours.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.