Web Analytics
Jump to content

Alternativ til Fender Stratocaster


hkurt
 Share

Recommended Posts

Hei.

Har en Fender strat som jeg liker godt lyden av, men er ikke noen stor fan av Fender halser, liker selv godt wizard halsene til Ibanez RG Prestige.

Er det noen som vet om gitarer som er bra alternativ til Fender strat lyden? Gjerne gitarer med HSS kombinasjon. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Uten at jeg er noe ekspert på det, mener jeg at det nok er helt feil å snakke om "fenderhals" som en ting. Strat- halser har variert mye opp gjennom tiden, både når det gjelder profil, og radius på gripebrettet.

Det er snakk om både C, D og V- shape på gitarene. Den mest grundige saken jeg fant på det i farten, er her:

http://forum.vintagegitar.no/index.php?t=m...t=0&rid=722

Det finnes sikkert mange andre kilder, også.

Uten at jeg vet, vil jeg tippe at det er mulig å oppdrive en slank fenderhals fra åttitallet, da det var veldig moderne med tynne halser. Det fine med Stratocasteren, er at du kan bytte ut halsen på den Stevemac, mighty mite og allparts selger gode halser til stratocaster. Der regner jeg med at man kan spesifisere fasongen på halsen ganske nøye.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje det. Men jeg tror den er litt tykkere. Har ikke stort mer å bidra med, har ikke stålkontroll på disse forskjellige halsene. Synes stort sett det går greit å spille på en gitar, uansett profil på halsen.

Fikk du ikke kikket på VG-- siden? Veldig bra forklart der. Her er en linkt til en av illustrasjonene:

http://usacustomguitars.com/contours.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.