Web Analytics
Jump to content

Justere truss rod på gitar med Floyd Rose


Konnis
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg sliter med strengeklirr på en Ibanez, og må derfor justere actionen til rundt 7mm over 12. bånd (dette gjelder basstrengene) for å kunne slå an uten å høre buzz buzz, og dette synes jeg er for mye. Derfor er det kanskje en idé å justere truss roden? Ikke vet jeg, men jeg skal shredde på fjøla uten å høre buzz.

1. kan jeg justere truss-roden uten å måtte sette på nye strenger etterpå? det kan bli jævlig dyrt hvis dette er en prøv og feil-operasjon som må gjentas mange ganger for meg

2. noen risiko for å ødelegge halsen?

3. faen eller, merker at det er heftig buzz nå selv om strengene er metervis over gripebrettet. funker det hvis jeg setter på tykkere/strammere strenger? For synes strengene er unormalt løse i forhold til hva de var på min Les Paul

Link to comment
Share on other sites

Du kan justere trussrod når som helst og strengebytte er det ikke noe behov for i den anledning.

Sett på en capo på første bånd. Frett den tykke E strengen på 24 bånd og mål avstanden mellom undersiden av strengen og toppen av åttende eller niende bånd ca. Avstanden mellom streng og bånd bør ligge på ca 0,1 - 0,5 mm. Plages du mye med buzz, kan du jo prøve med enda større avstand.

P.S. Gamle strenger gir økt fretbuzz.. Hvis du spiller gitaren uten amp vil du forøvrig nesten alltid ha litt buzz, men det er ikke så mye som blir med gjennom pickups og ut av amp.

Tykkere strenger kan gi mindre buzz hvis du slår ann de tykkeste strengene hardt, men de kan også fremheve buzz når du fretter de lyseste strengene oppover gripebrettet.

Link to comment
Share on other sites

Herlig! Skal ta en sjekk nå.

Edit: avstanden mellom bånd og streng er rundt 0,5 mm etter hva mine øyne kan se. Men la merke til at fretbuzzen nesten forsvant da jeg satte på capoen

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Veldig bra tips fra Greener.

Mange tror at de kan få en gitar med unreal action helt uten buzz, men det

går sjelden.

Sjekk med gitar gjennom amp, høres ingen ulyder da er det greit.

Husk å ikke skru mye på trussrod`n om gangen da, en kvart runde er greit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.