Web Analytics
Jump to content

Justere truss rod på gitar med Floyd Rose


Konnis
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg sliter med strengeklirr på en Ibanez, og må derfor justere actionen til rundt 7mm over 12. bånd (dette gjelder basstrengene) for å kunne slå an uten å høre buzz buzz, og dette synes jeg er for mye. Derfor er det kanskje en idé å justere truss roden? Ikke vet jeg, men jeg skal shredde på fjøla uten å høre buzz.

1. kan jeg justere truss-roden uten å måtte sette på nye strenger etterpå? det kan bli jævlig dyrt hvis dette er en prøv og feil-operasjon som må gjentas mange ganger for meg

2. noen risiko for å ødelegge halsen?

3. faen eller, merker at det er heftig buzz nå selv om strengene er metervis over gripebrettet. funker det hvis jeg setter på tykkere/strammere strenger? For synes strengene er unormalt løse i forhold til hva de var på min Les Paul

Link to comment
Share on other sites

Du kan justere trussrod når som helst og strengebytte er det ikke noe behov for i den anledning.

Sett på en capo på første bånd. Frett den tykke E strengen på 24 bånd og mål avstanden mellom undersiden av strengen og toppen av åttende eller niende bånd ca. Avstanden mellom streng og bånd bør ligge på ca 0,1 - 0,5 mm. Plages du mye med buzz, kan du jo prøve med enda større avstand.

P.S. Gamle strenger gir økt fretbuzz.. Hvis du spiller gitaren uten amp vil du forøvrig nesten alltid ha litt buzz, men det er ikke så mye som blir med gjennom pickups og ut av amp.

Tykkere strenger kan gi mindre buzz hvis du slår ann de tykkeste strengene hardt, men de kan også fremheve buzz når du fretter de lyseste strengene oppover gripebrettet.

Link to comment
Share on other sites

Herlig! Skal ta en sjekk nå.

Edit: avstanden mellom bånd og streng er rundt 0,5 mm etter hva mine øyne kan se. Men la merke til at fretbuzzen nesten forsvant da jeg satte på capoen

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Veldig bra tips fra Greener.

Mange tror at de kan få en gitar med unreal action helt uten buzz, men det

går sjelden.

Sjekk med gitar gjennom amp, høres ingen ulyder da er det greit.

Husk å ikke skru mye på trussrod`n om gangen da, en kvart runde er greit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.