Web Analytics
Jump to content

Engl 50 Screamer combo.


Trickstrr
 Share

Recommended Posts

Hei.

Har planer om å kjøpe meg en rørforsterker, og ser etter en som er allsidig og kan brukes til i nesten "alle" typer musikk og alle situasjoner, også til hjemmebruk.

Spiller mest metal og rock. Alt fra Zeppelin, Red Hot Chilli Peppers og Guns N' Roses til Morbid Angel og Carcass funker for meg. Ser for meg å bruke opptil 9-10.000 absolutt maks på dette, men gjerne litt mindre, hehe.

Skulle gjerne hatt en forsterker som har god clean-lyd men som samtidig fikser vreng bra, gjerne uten noe ekstra pedal eller noe, selv når man spiller greier som krever at man virkelig drar på, som f.eks At The Gates og Carcass.

Har sett endel på Engl Screamer 50 comboen, er det noen her som har erfaring med den? Vil den funke bra til mitt bruk...? Og vil den funke til hjemmembruk også - eller er den rett og slett "too loud" til det?

Sett litt på Randall og Peavey sine rørforsterkere også, bl.a. Randall RG-75G3, men synes ikke de virker like bra som Engl i forhold til allsidighet - ut i fra de videoer jeg har sett på youtube osv. Er rimelig grønn når det kommer til rørforsterkere, så alle tips mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

Randall RG er vell ikke rørforsterker, men hybrid med ett rør i preampen som ikke gjør ampen til en rørforsterker.

For allsidighet og god lyd, gå for ENGL Screamer combo.

50watt med 1x12 V30 element, tror jeg..

Går fint å bruke hjemme og mer enn nok til live/bandbruk også.

Hør litt lydklipp av denne på YouTube. Enkelte vil syns den låter litt for moderne (vintagefreaks) men det er ingen negativ ting.

Har du peng, så kunne en ENGL Ritchie Blackmore med et 2x12 kabinett muligens være fint for deg. Kanskje litt overkill til hjemmebruk, vet ikke.

Men combo er bra for deg ^^,

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan anbefale ampen jeg har, Koch Multitone. Den jeg har er 2x12" 100w, men jeg mener å tro at det skal være mindre versjoner også. Beste ampen jeg har hatt noengang, og jeg har hatt mange. Spiller HØYT. Eneste ulempen er at den er tung, ca 45 kilo.

Synes ampen er meget allsidig. Spiller mange forskjellige stiler, alt fra prog-metal, 70-rock, blues til country/countryrock.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Og vil den funke til hjemmembruk også - eller er den rett og slett "too loud" til det?

Ja, det vill den, den låter råbra på lägenhetsvolym. Alltså du kommer inte att kunna maxa den, no chance ( i alla fall inte om du vill bo kvar), men den låter tokbra ändå.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.