Web Analytics
Jump to content

Strengebytte


thimzity
 Share

Recommended Posts

Hei har tidligere kjørt på D addario el 009-0042 strenger, men hadde tenkt meg et lite skifte.

Har en Fender Telecaster American Standard.

Jeg spiller mye soloer, liker og spille fort, ikke nødvendigvis shredding, men ellers raskt.

Hva anbefaler dere? hvilke tykkelser bruker dere?

Link to comment
Share on other sites

Merke på strenga er ikke så veldig viktig.

Mye av det kommer fra de samme stedene uansett.

Liker du ikke å skifte strenger så ofte kan du jo se på forskjellige typer behandlede(coated) strenger som varer lengre lydmessig.

f.eks Elixir eller Cleartone.

Selv sverger jeg til Elixir Nanoweb.

Er endel fordommer blant gitarister mot Elixir, men prøv de selv og se hva du synes.

Ingen tilfeldighet at både Anderson og Suhr setter de på gitarene de lager..

Elixir lager heller ikke sine egne strenger, men kjøper fra andre og behandler dem.

Pleier som oftest å annbefale tykkere strenger, men på en tele er ofte tynnere strenger (9`s) kult for å få

den rette "twangen"

På strattype gitarer bruker jeg 10-46, ganske allround og standard tykkelse.

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Prøv å gå opp en strengetykkelse 0,10 og standard opp. Du kan godt bruke Daddario det er gode kvalitetsstrenger. Gå opp en til to tykkelser så skal du nok se at du blir enda raskere etterhvert. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.