Web Analytics
Jump to content

SH-6 + basswood kropp = Metallica og chugg chugg?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Hei. Først og fremst; vet ikke om jeg heller burde stille disse kravene til forsterker :lol: prøver meg med pickups, jeg.

Ny gitar, nye muligheter. ToneZone-micen som står i bridge oppfyller ikke helt mine krav til lyd. Jeg vil ha chugg chugg metal-lyd som slår deg rett i trynet. Ikke nødvendigvis EMG (da kjøper jeg heller en gitar med det når jeg føler meg rik igjen :P), men noe a la dette: http://www.youtube.com/watch?v=DVzCERJY6m8

Det er en RG520IX, og derfor går jeg utifra at kroppen er basswood (vet neimen ikke hva dette vil si på godt norsk.) Vil ha noe med klar diskant og heftig bass. Vet ikke hvordan jeg skal ordlegge meg, men lyden i linken over er "chugg chugg" for meg.

Kriterier:

+ tight bass

+ klar diskant

+ chugg chugg?

+ duger til heavy metal og stoner

+ helst ikke for dyr

Som sagt, har jeg sett på Seymour Duncan SH-6. Har også kikka litt på Dimarzio Super Distortion, men jeg vet rett og slett ikke om jeg liker Dimarziolyden helt. Føler at den blir for... svak, på en måte. Spinkel. Nøytral. Den slår deg ikke i trynet.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mistenker at Distortion'en kanskje kan bli litt i spinkleste laget med den gitaren, JB er et godt alternativ :)

Du mener JB er hottere enn Super Distortion? Super Distortion er en real mellomtone-pickup, så "spinkel" vil jeg ikke kalle den. Men noe grumsete, ja. Deilig grums :)

Link to comment
Share on other sites

Nå må vi ikke forveksle Dimarzio Super Distortion og Duncan Distortion her :) Sistnevnte har vel soleklart de beste egenskapene av de to til tight metallvreng.

Vet ikke om JB er hottere eller ei, har ikke førstehåndserfaring med Duncan Distortion.

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Så, når jeg har en basswood-kropp (som er et lyst treverk som gir tynnere lyd?) er jeg ute etter en pickup som veier opp for dette?

Basswood er ikke spesielt lystklingenede i utgangspunktet egentlig. Men sammenlignet med en massiv Les Paul i Mahogny er det jo på en måte det da :)

Link to comment
Share on other sites

Har ikke lyst til å slenge inn EMG'er i denne fjøla, det kan jeg heller ha i en annen gitar senere.

Det er liksom Les Paulen min jeg sammenligner mot, da. Vet at jeg ikke kommer til å få samme lyden som med massivt mahogny i RG'en min, men vil ihvertfall ha chugg chugg :P

Da kan det hende at jeg kjøper en SH-6. Men er denne f-spaced/kan brukes i en gitar med Lo Pro Edge?

Link to comment
Share on other sites

Har ikke lyst til å slenge inn EMG'er i denne fjøla, det kan jeg heller ha i en annen gitar senere.

Det er liksom Les Paulen min jeg sammenligner mot, da. Vet at jeg ikke kommer til å få samme lyden som med massivt mahogny i RG'en min, men vil ihvertfall ha chugg chugg :P

Da kan det hende at jeg kjøper en SH-6. Men er denne f-spaced/kan brukes i en gitar med Lo Pro Edge?

I seymour duncans tilfelle skal du ha Trembucker versjonen av SH-6, det er det samme som dimarzio sin f-spaced. Det pga bredden på broen.

Edited by Quick89
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.