Web Analytics
Jump to content

Identifikasjon av gamal ibanez-bass


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Enn om nokon av forumets bassistar kan hjelpe meg å finne litt info om ein Ibanez-bass eg har ståande. Den blei kjøpt på slutten av 80-tallet eller heilt i byrjinga av 90 av bror min, som forøvrig ikkje kan hugse hverken modell-namn eller prisklasse (litt over det billigaste meinar han på). Har ikkje bilete tilgjengeleg akkurat no, men kan prøve å forklare sånn nokenlunde korleis den ser ut. Kroppen er ganske avlang, og "finnane" er ganske spisse i form. Den er ikkje avrunda i kantane, derimot veldig firkanta. Headstocken har den karakteristiske ibanez-forma. Kan ikkje finne serienr. Nokon som kan hjelpe meg utan at eg postar bilete?

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nei langt i fra så vintage! :)

Etter litt googling fann eg ei side med alle ibanez-modellane opplista, ser ut som det kan vere ein RD707, i Roadbass-serien.

330299.jpeg

Står ikkje veldig mykje om gitaren, er det nokon som har vore bort i ein slik? Sjølv syns eg det er ein kjempegod bass, utan at det fortel veldig mykje :blush:

Link to comment
Share on other sites

Om du ser på serienummeret - så kan vi se hvilket år den er fra - og derfra naile ganske nøyaktig hvilken det er :)

Kan ikkje finne noko serienr...men er rimelig sikker på at det er denne, bortsett fra at min har bridge og stemmeskruar i krom...ellers er den kliss lik...

Link to comment
Share on other sites

Herlig bass! :D Står det noe på mikker, brua, stemmeskruene? Slike småting kan gjøre det lettere å fastslå modell og årstall. :)

Sant å seie så har eg ikkje bassen for handa akkurat no, men det står kun ibanez på headstock, og eg kan ikkje hugse om det står noko på pu`s osv, trur ikkje det. Skal ordne eit bilete i løpet av dagen tenkjer eg...

Link to comment
Share on other sites

Fann vist serienr. på bassen alikevel, må ha blanda saman med ein annan gitar då eg sa at nr. ikkje stod på. Serienr er F747600, kva kan eg lese ut av det?

Etter ei runde til med google har eg konstatert at gitaren er laga i Japan i 1987. Så då lurer eg berre på kva modell det kan vere?

Edited by Chuck
Link to comment
Share on other sites

Da har jeg endelig funnet indikasjoner på at de laget Roadbass med chrome også - tror kanskje dette blir konklusjonen?

1.jpg

Yes, der har vi den, heilt garantert! Hadde vore moro å vist kva den kosta ny... Bassen er ein av dei mest lettspelte eg har vore bort i, perfekt til min korte stubbar av noken fingrar!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.