Web Analytics
Jump to content

Identifikasjon av gamal ibanez-bass


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Enn om nokon av forumets bassistar kan hjelpe meg å finne litt info om ein Ibanez-bass eg har ståande. Den blei kjøpt på slutten av 80-tallet eller heilt i byrjinga av 90 av bror min, som forøvrig ikkje kan hugse hverken modell-namn eller prisklasse (litt over det billigaste meinar han på). Har ikkje bilete tilgjengeleg akkurat no, men kan prøve å forklare sånn nokenlunde korleis den ser ut. Kroppen er ganske avlang, og "finnane" er ganske spisse i form. Den er ikkje avrunda i kantane, derimot veldig firkanta. Headstocken har den karakteristiske ibanez-forma. Kan ikkje finne serienr. Nokon som kan hjelpe meg utan at eg postar bilete?

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nei langt i fra så vintage! :)

Etter litt googling fann eg ei side med alle ibanez-modellane opplista, ser ut som det kan vere ein RD707, i Roadbass-serien.

330299.jpeg

Står ikkje veldig mykje om gitaren, er det nokon som har vore bort i ein slik? Sjølv syns eg det er ein kjempegod bass, utan at det fortel veldig mykje :blush:

Link to comment
Share on other sites

Om du ser på serienummeret - så kan vi se hvilket år den er fra - og derfra naile ganske nøyaktig hvilken det er :)

Kan ikkje finne noko serienr...men er rimelig sikker på at det er denne, bortsett fra at min har bridge og stemmeskruar i krom...ellers er den kliss lik...

Link to comment
Share on other sites

Herlig bass! :D Står det noe på mikker, brua, stemmeskruene? Slike småting kan gjøre det lettere å fastslå modell og årstall. :)

Sant å seie så har eg ikkje bassen for handa akkurat no, men det står kun ibanez på headstock, og eg kan ikkje hugse om det står noko på pu`s osv, trur ikkje det. Skal ordne eit bilete i løpet av dagen tenkjer eg...

Link to comment
Share on other sites

Fann vist serienr. på bassen alikevel, må ha blanda saman med ein annan gitar då eg sa at nr. ikkje stod på. Serienr er F747600, kva kan eg lese ut av det?

Etter ei runde til med google har eg konstatert at gitaren er laga i Japan i 1987. Så då lurer eg berre på kva modell det kan vere?

Edited by Chuck
Link to comment
Share on other sites

Da har jeg endelig funnet indikasjoner på at de laget Roadbass med chrome også - tror kanskje dette blir konklusjonen?

1.jpg

Yes, der har vi den, heilt garantert! Hadde vore moro å vist kva den kosta ny... Bassen er ein av dei mest lettspelte eg har vore bort i, perfekt til min korte stubbar av noken fingrar!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.