Web Analytics
Jump to content

Aktiv preamp


 Share

Recommended Posts

"Perfect for Strats and all guitars with pickguards."

Hadde det vært så enkelt. Ja, etter mye fikling og lodding har jeg enda ikke klart å installere denne preampen. Første steg var i det hele tatt å få plass i plekterbrettet, etter mye knoting og spikking får det med mye fikling omsider plass i gitaren. Deretter har det gått helt i vreng. Jeg har fulgt wiring diagrammet til punkt og prikke flere ganger, men det vil absolutt ikke la seg gjøre. Noen ganger har jeg opplevd å få signal men det kuttes når jeg tar på on/off switchen. Det støyer når jeg er nær spakene hele tiden, jordingsfeil? Har måttet låne litt kabler fra Morgangitaren da jeg dreit meg ut noen ganger. Jeg poster bilder av alt så dere kloke gitarmekkere kan hjelpe meg ^_^ Castor, Greener!? ^_^

329673.jpeg

Hvordan gitaren er loddet til nå. Jeg måtte skjøte den ene batterikabelen, kanskje lurt å polstre det skjøtede stedet med gummi?

329676.jpeg

Bildet som viser koblingene

329678.jpeg

Koblingskjemaet

329680.jpeg

Og til slutt et noe (u)forståelig bilde av hvordan jeg har gjort det

329688.jpeg

329691.jpeg

Jeg setter pris på ALL hjelp da jeg snart har en konsert, og er ganske lei av det som skulle være en enkel og kjapp installasjon!

Takk

Edited by ChrSB
Link to comment
Share on other sites

Første ledd i feilsøkingen bør faktisk være å koble ut kretsen for å se at gitaren fungerer slik den skal uten kretsen innkoblet. Jeg tenker at du kanskje har montert nye pickups og noe slikt også med det samme ? Altså forenkling.. Jeg vet der er kjedelig, men ingenting er som systematikk og utelukking av feilkilder når man feilsøker :)

Sjekk også batteriet ! man tapper et batteri fort hvis man fikler litt med løse ledninger..

Hvis gitaren fungerer uten kretsen, er det neste steget å bruke et multimeter for å feilsøke mellom batteri og printkort + jordingspunkt til jordingspunkt + signal kabel til print osv. For å utelukke dårlige loddinger, dårlige ledninger osv. Finn den første komponenten som er loddet på printet etter selve loddepunktet og mål derfra til f.eks andre foten på potensiometereret (+ signal)

Det ser jo i utgangspunktet ut som ting er koblet riktig.

edit:

mål om det er kontakt mellom - pol fra batteriet til et jordpunkt (baksiden av et pot) når du har en plugg koblet inn i jackuttak, og brudd når det ikke står i noen plugg. Dette gir deg en god indikasjon på om du har koblet jackbøssing riktig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.