Web Analytics
Jump to content

nybegynnerspm: kordan skifte strenger?


LoCDoG
 Share

Recommended Posts

eg har røket 3 strenger i dag, blir forbanna :P fikk et smekk på hånden av den ene og.. ikkje så ondt egentlig, men eg ble ikkje mindre sur av det..

når eg skal skifte så får ikkje eg til å få strengen i en fin rull rundt strammeren, det blir en klump og derfor ryker strengene når eg skal stramme/stemme.. kordan gjøre dette riktig?

har røket 3 strenger i dag,og en hin dagen.. lei.. :(

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • 3 weeks later...
Det er sinnsykt lett å skifte strenger med Fender Deluxe stemmeskruer, for der bare dytter du strengen så langt du kan gjennom hullet, også låser du den med en skrue på undersiden...

Dritsmart!

Hvor lenge holder de da? :?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

jeg var på en mini konsert med bigbang i Oslo forrige uke. Da sto jeg rett foran greni. Så før konserten skulle han skifte strenger og da hadde jeg excellent view. Det han gjorde var å sleike på strengene før han satte dem på. Tenkte kanskje det kunne være til hjelp. Har ikke prøvd det selv ennå.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har noen morsomme Mexicanske stemmeskruer, der på du klippe av strengen cirka 4cm etter der du skal feste den, også dytter du den neddi, vrir der under en kløft som er på den, og begynner å skru, ikke langt ifra Fender Sperchel

Link to comment
Share on other sites

Vel, det gjør vel ikke gitaren noe at du tar av alle strengene, fordelen med å ta av aller er at da kan du vaske den litt. Men ellers ville det ikke skade gitaren med mindre du er jæææææææææævlig treg til å skifte strenger, men da skal du bruke tid!!

Link to comment
Share on other sites

Gitaren skal ligge litt før den slakker seg mye ja. Men vil alikavel anbefale å ta en og en. Eg har iallefall ikkje så mye problemer med å regngjøre når eg tar en og en. Dessuten e det rett som du sier nettrom, det e mer stress å stemme opp gitaren

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.