Web Analytics
Jump to content

Jeg har funnet verdens beste pickup


HvitRavn
 Share

Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Litt mer info! Den forrige favorittpickupen min var GFS Power Rails. Jeg har sammenlignet denne nøye med andre pickuper jeg har prøvd opp gjennom tidene, blant annet Seymour Duncan SH6B og Dimarzio Tone Zone. Det jeg hovedsaklig liker med Power Rails er at de har en tydelig syngende og klar mellomtone, nesten litt vokalaktig, og klar og tydelig respons uten grums i gitarer som er stemt dyyypt. For ikke å glemme at enkeltvise strenger kommer tydelig frem i akkorder.

However..

GFS Power Rails er bittelitt spisse i øvre mellomtone, og den voldsomt sterke magneten stjeler sustain. Jeg har derfor vært på utkikk etter en pickup med samme fine mellomtone som Power Rails, men med litt mer smooth respons og ikke så grisekraftig magnet.

Så, etter å ha handlet en hel del hos GFS de siste par årene og etter mange timer med googling og research, så vet jeg nå at pickupene til GFS blir produsert av et taiwansk firma som heter Artec. Dette firmaet er antakelig mest kjent for å lage gode piezo+preamps for akustiske gitarer, men de produserer store mengder pickuper for gitarprodusenter. En dag var jeg tilfeldigvis innom (den stygge) websiden deres og kikket litt, og oppdaget at de produserer AlNiCo-versjoner av de fleste keramiske pickupene sine.

Da var ikke veien lang til å hoppe inn på eBay og søke etter "artec hot rail alnico", og wham bam, resultatet er pickuper som er mistenkelig like Power Rails i konstruksjon, men med AlNiCo-magnet istedet for keramiske. Det sykeste? De koster bare $29 (+$7 i frakt) [lol Peavey, boutique du liksom :lol:].

Jeg bestilte 2 stk av disse pronto, og en drøy uke senere dumper et brev fra Kina ned i postkassen min. Den inneholdt to pickuper, og monteringsskruer + fjærer til begge to.

Slik så de ut:

71879_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/28560/71879.jpg

Og etter montering i min favorittgitar i disse dager, en Yamaha RGX 420S-D6:

71878_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/28560/71878.jpg

Jeg har bare spilt i en time eller så, men jeg skjønner allerede at disse pickupene er noe alldeles utenom det vanlige. Mellomtonen er like deilig og syngende som jeg hadde håpt, og den ekle spissheten fra Power Rails er ikke å spore, og de er klare som krystall på den dype B-strengen. Generelt så er tonen bare jævlig FEIT og SMOOTH og GRISEDEILIG, i mangel på bedre ord :ninja:

Jeg skal prøve å få lagt ut et lydklipp eller tre i morgen (iallfall ved første anledning). Nå skal jeg og dama se Stargate SG-1 og drikke hvitvin med isbiter (wtf?) :ninja:

Link to comment
Share on other sites

høres interesant ut :)

Tror du dette er en pickup som ville hørt bra ut i en Ibanez RG2570 ?

det ekje alltid eg får helt ønska lyd utav Dimarzio/IBZ`ene..

men problemet er vell att om eg skifter 1 av 2 humbuckere,, så bør jeg vell gjerne skifte den andre, og singlecoilen også?

Link to comment
Share on other sites

Spennende lesning, HR!

Gleder meg voldsomt til to ting:

- Lydklippene

- At du dumper det du har av GFS som du da ikke vil ha lenger, billig. Du trenger ikke sette inn annonse en gang, bare send det til meg, og si hva du skal ha :P

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke sette inn annonse en gang, bare send det til meg, og si hva du skal ha :P

Gi oss andre gitarmekkere i oppstartsfasen en sjanse da! :P

Men anyways, hørtes interresant ut HvitRavn. Har bestilt en Power Rail jeg da(som ikke har kommet enda, hnngh.), og får se hva jeg syns om den først, men disse pickupene høres fete ut. Post lydklipp i tråden her når du kan da!

Og btw, bestilte du med Alnico V, eller Alnico 5-magneter? Og tror du Strat-Hot Rail pickupen er like bra?

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.