Web Analytics
Jump to content

Dansebandmusikk


adoniz
 Share

Recommended Posts

Lurer på åssen skala en bør improvisere med?

Dette, mine damer og herrer, er et av de mer illevarslende symptomene på at man har sett og hørt altfor lenge på Dansebandjukeboxen på tittekassa.

Sorry, kunne ikke dy meg. Aner ikke svar på spørsmålet ditt..

Link to comment
Share on other sites

Jeg føler meg også ganske blank på svaret, men drister meg innpå med at man kanskje bør velge den tilhørende skalaen som tonearten tilsier? Det vil stort sett si A?

Forslaget er ikke uten bakgrunn, da jeg har tjent mye penger på å spille dansebandmusikk i den tonearten. Avslappende for gitarfingre, akseptabelt for keyboardister, og veldig greit for saksofonister..

Dette er ikke ironisk ment, men hvis noen klarer å forklare meg hvordan spørsmålet er ment, så blir jeg glad. Jeg har sett tilsvarende spørsmål før, og klarer rett og slett ikke å hekte meg på. Det er noe jeg har gått glipp av.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Vell, titt litt på nett om forhold mellom tonearter og skalaer, så bruker du øret til å finne ut hva som er grunntonen.

Deretter må du høre om det er dur eller moll (høyst sannsynlig dur i dette tilfellet) og da kan du begynne å improvisere til.

Det å gi deg et konkret svar på spørsmålet ditt uten annen informasjon enn det at du ser på dansebandjukebox og improviserer til er umulig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.