Web Analytics
Jump to content

Digitech Metal Master... Erfaringer?


Toggy
 Share

Recommended Posts

Jeg har nylig kjøpt meg en Boss DS-1, men jeg syns ikke den var heavy nok. :blink: Har sett litt på Digitech metal master og lurer på om den er bra.

Jeg har lyst på en fet og heavy vreng... Har noen synspunkter på Metal Master eller evt. anbefalinger til andre noenlunde like pedaler?

Har en Strat med single coils og Roland Cube 30x

Link to comment
Share on other sites

Med mulighet for å booste/kutte bassen med 20dB er den omtrent så tynn eller feit som du vil ha den. Spørs litt hva du legger i «varm», den låter jo ikke som en røramp uansett hvordan du skrur den :)

Hvis du gidder å bruke litt mer penger, er jo Radial Tonebone Hot British det feteste du får!

Link to comment
Share on other sites

Har en Metal Master, ikke det beste jeg vet om....

Klarer ikke helt å sette ord på hva som er galt med den, alt blir råbrutalt hvis man har de rette innstillingene, men føler det er så digitalt og ekkelt... dødt på en måte.

Beste ville ha vært å prøvd pedalen, det får du sikkert ordnet hos en lokal musikkforhandler.

Link to comment
Share on other sites

Har hørt at metal zone er crunchy og litt tynn, ikke så fet og varm som jeg vil ha.. har jeg hørt feil?

_IKKE_ hør på folk som kritiserer pedaler som MT-2/Metal Zone.

Se her..

Jeg har selv hatt en MT-2 i maange år og jeg vet at det er en pedal som kan låte veldig bra viss man knotter/skrur den rett.

Dette er en pedal med masse muligheter og har mange flere knotter å skru på enn de "vanlige" distortionpedalene.

Varm? Dette er en av de distortionpedalene som var varmest lyd av alle pedalene jeg har prøvd.

Et pluss er at den er meget allsidig innenfor metal. Liker du fisevreng, får du det. Liker du tight vreng, får du det.

Det aller viktigste er at du må ta deg tid til å bli kjent med denne pedalen.

Angående Metal Master fra Digitech: Drittpedal :P

Tror den fungerer fint til enkelte typer vreng, som litt hight school black metal-vreng. Men ellers syns jeg ikke noe særlig om denne..

MT-2 er et rimeligere og bedre alternativ. Bare husk å ha "Distortion/Gain" på MT-2 under kl 12-13. For mye vreng resulterer i litt fisete og utight lyd.

Er jo en del noobs som ikke har skrudd noe særlig på denne pedalen og kaller denne for en drittpedal. Ikke hør på de ;)

Men hvilken forsterker du bruker har mye å si for hvordan MT-2 låter. Du får den nok aldri til å låte som en ekte rørforsterker. Men det skal man ikke forvente heller.

Det finnes mye bedre alternativer, men da må du gå lenger opp i pris.

Men innenfor prisklassen under 1200kr så syns jeg at MT-2 er en vinner. :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Metal zonen er igrunn ikke så dum, om du kan skru så låter den heftig. Har hatt to, men ikke fordi den første døde, men fordi jeg solgte den, og angret etterpå.

Spiller ikke så mye metal lenger (har også solgt MT2 igjen - dumt) men, om jeg skulle skaffet meg en pedal for å ta seg av en tight god metalvreng ville jeg helt klart vurdert den igjen.

Jeg har ikke så veldig god erfaring med roland cuben, men er ikke det en amp med rimelig god vreng fra før av? (til øvelses bruk ihvertfall?)

Og om du tror du vil få lyden til en Powerball eller noe ved å sette en mt2 mellom en strat og cube tror du feil.

Straten er ikke ideel til metalvreng, ampen er ikke ideel til pedalbruk, og pedalen vil nok høyst sannsynlig ikke låte bedre enn vrengen som allerede er i ampen.

Hadde jeg vært deg ville jeg brukt litt tid i en butikk, og prøvd en del pedaler, amper, og gitarer, å se hvordan de låter sammen, og hvilke områder den ene topper den andre på etc..

Link to comment
Share on other sites

Tja. Er det så sikkert at det er en uomtvistelig sannhet?

Ta deg for eksempel en tur på konsert med Ronni Le Tekrø, still deg opp foran scena foran Marshall- stacket hans en halv times tid, og gjenta det der med like stor overbevisning etterpå. Det tror jeg du sliter med.

Sier du det skal jeg tro deg, har bare selv erfart for min del at det er foretrukket med en humbucker da outputen er vesentlig høyere en i en singlecoil.

Men i en teknisk diskusjon tror jeg nok det skal gå et betydelig antall år før jeg legger meg ut med deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Med litt EQ og/eller en boost kan man få til mye med singlecoils også. Har spilt mye med singlecoils gjennom MT-2 jeg, og syns det funker nesten like bra som med humbuckere. Må bare stille pedalen litt annerledes. Nå skal det sies at denne pedalen farger lyden GANSKE mye, men den låter ikke kjipt av den grunn. Bare ikke forvent at f.eks. en Tele skal låte kliss Tele gjennom den :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.