Web Analytics
Jump to content

Hjelp til valg av lydkort og keyboard


kake
 Share

Recommended Posts

Heisann. Trenger hjelp til å velge ut lydkort og keyboard :)

Når det gjelder lydkort har jeg funent bl.a

Line6 TonePort UX2

M-Audio MobilePre (Noen som har lenke til noe sted denne selges forresten? :huh:)

Det skal brukes hovedsakelig til gitar inn i Guitar Rig, kanskje litt bass og, og evt. litt vokal/oppmikket forsterker.

Må kunne spille inn i hvert fall 2 spor samtidig, som en gitar plugget direkte inn i lydkortet og vokal, eller bass og gitar for eksempel.

Noen som har noen andre forslag til lydkort som burde være aktuelle?

Jeg skal også ha et keyboard. Jeg kan ikke spille piano, og dette blir mest for litt fikling og for å lage noen småting til backingtracks og slikt. Har absolutt null peiling på hva jeg skal ha, men setter en nedre grense på antall tangenter til 25 tangenter. Kan godt ha fler, men ikke noe mindre enn 25. Så Korg Nanokey på sound1.no, det så egentlig ganske greit ut, billig var det og. Duger noe sånt?

Makspris for både keyboard og lydkort sammen er 3000,-. Jo billigere, jo bedre for min del, men så er det jo alltids det at jeg må ha noe som funker også da. Tenkte også å skaffe meg en Shure SM57 som mikrofon. Den er vel safe til oppmikking av gitarforsterkere, og regner med at den er OK til vokal og kassegitar (jeg har ikke så veldig høye krav til det der). Noen som har noen erfaringer med det?

Link to comment
Share on other sites

Beklager duppelposten, men...

Det er en Zoom H4 til 2525,- med minnekort på sound1. Ville den fungert bra nok som lydkort, lav nok latency og slikt? Isåfall hadde det jo vært genialt, da hadde jeg jo hatt to inputs (til bass/gitar) pluss mikrofoner til vokal, alt i en boks :)

Noen som vet hvordan den ville vært i forhold til mine krav? Hvordan den ville vært foran en gitarforsterker for eksempel?

Men jeg tror jeg har bestemt meg for M-Audio MobilePre og M-Audio Keystudio 49 fra Apple Store (faktisk). Billigste butikken med gratis frakt :).

Da ender jeg opp med rundt en tusenlapp igjen. På Apple Store hadde de også mikrofonen "M-Audio Soundcheck til 329kr. Tror dere den er OK? Regner ikke med at den er superbra, men den ser jo bra ut i forhold til prisen, og sikkert en stor oppgradering fra Clas Ohlson mikrofonen jeg har fra før :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har altså motatt lydkort, M-Audio MobilePre og keyboardet, KeyStudio 49 nå, men har et problem.. Når jeg i det hele tatt er i noe som "tar over" kortet, som Acoustica Mixcraft, så mutes alt annet enn akkurat det programmet, så jeg ikke kan spille av lyder fra winamp for eksempel. Noen som har en løsning på det?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Går ut i fra at du har mac. I så fall finnes det et gratis lite program som heter SoundSource. Ikke helt sikker på om det løser problemet ditt - men det er et kjekt lite program å ha uansett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.