Web Analytics
Jump to content

Hjelp til valg av lydkort og keyboard


kake
 Share

Recommended Posts

Heisann. Trenger hjelp til å velge ut lydkort og keyboard :)

Når det gjelder lydkort har jeg funent bl.a

Line6 TonePort UX2

M-Audio MobilePre (Noen som har lenke til noe sted denne selges forresten? :huh:)

Det skal brukes hovedsakelig til gitar inn i Guitar Rig, kanskje litt bass og, og evt. litt vokal/oppmikket forsterker.

Må kunne spille inn i hvert fall 2 spor samtidig, som en gitar plugget direkte inn i lydkortet og vokal, eller bass og gitar for eksempel.

Noen som har noen andre forslag til lydkort som burde være aktuelle?

Jeg skal også ha et keyboard. Jeg kan ikke spille piano, og dette blir mest for litt fikling og for å lage noen småting til backingtracks og slikt. Har absolutt null peiling på hva jeg skal ha, men setter en nedre grense på antall tangenter til 25 tangenter. Kan godt ha fler, men ikke noe mindre enn 25. Så Korg Nanokey på sound1.no, det så egentlig ganske greit ut, billig var det og. Duger noe sånt?

Makspris for både keyboard og lydkort sammen er 3000,-. Jo billigere, jo bedre for min del, men så er det jo alltids det at jeg må ha noe som funker også da. Tenkte også å skaffe meg en Shure SM57 som mikrofon. Den er vel safe til oppmikking av gitarforsterkere, og regner med at den er OK til vokal og kassegitar (jeg har ikke så veldig høye krav til det der). Noen som har noen erfaringer med det?

Link to comment
Share on other sites

Beklager duppelposten, men...

Det er en Zoom H4 til 2525,- med minnekort på sound1. Ville den fungert bra nok som lydkort, lav nok latency og slikt? Isåfall hadde det jo vært genialt, da hadde jeg jo hatt to inputs (til bass/gitar) pluss mikrofoner til vokal, alt i en boks :)

Noen som vet hvordan den ville vært i forhold til mine krav? Hvordan den ville vært foran en gitarforsterker for eksempel?

Men jeg tror jeg har bestemt meg for M-Audio MobilePre og M-Audio Keystudio 49 fra Apple Store (faktisk). Billigste butikken med gratis frakt :).

Da ender jeg opp med rundt en tusenlapp igjen. På Apple Store hadde de også mikrofonen "M-Audio Soundcheck til 329kr. Tror dere den er OK? Regner ikke med at den er superbra, men den ser jo bra ut i forhold til prisen, og sikkert en stor oppgradering fra Clas Ohlson mikrofonen jeg har fra før :lol:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har altså motatt lydkort, M-Audio MobilePre og keyboardet, KeyStudio 49 nå, men har et problem.. Når jeg i det hele tatt er i noe som "tar over" kortet, som Acoustica Mixcraft, så mutes alt annet enn akkurat det programmet, så jeg ikke kan spille av lyder fra winamp for eksempel. Noen som har en løsning på det?

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Går ut i fra at du har mac. I så fall finnes det et gratis lite program som heter SoundSource. Ikke helt sikker på om det løser problemet ditt - men det er et kjekt lite program å ha uansett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.