Web Analytics
Jump to content

Variax 600!


Articate
 Share

Recommended Posts

Wee. Da ble det flott jul i år også. Variax'n var brukt, og i flott stand. Jeg prøvde en variax hos Riff i Oslo (eneste stedet jeg fant en) og ble litt satt ut av halsen. Den føltes som en ikke-så-høykvalitetshals ettersom frettene stakk litt ut på sidene, sånn at man kjenner de godt når man drar hånda opp og ned. Men denne, derimot, var absolutt ikke sånn. Ble sunburst, selv om jeg hadde valgt en annen farge om jeg fant en like billig brukt.

De akustiske modellene og insta-retuning har vært hovedattraksjonen for min del, så langt. I dag har jeg lekt meg med tap'e-teknikker og sanger av Andy McKee og Eric Mongrain. Kjempeskøy. De akustiske modellene høres flott ut. 12-strenger'ne også. Jeg skal leke meg mer med de elektriske gitarmodellene nuh.

Kjempemorsom gitar. Dersom jeg blir brukbar på de typene teknikker McKee og Mongrain bruker med denne, blir det kanskje en akustisk gitar jeg kan la stå i åpen D en gang. Er en type teknikk man gjerne vil kunne når man har besøk ;D

Link to comment
Share on other sites

Variax er morsomt. Jeg har en også, og det eneste jeg har å utsette på den, er at den "låter på en måte" uansett hvordan man forsøker å spille på den.

Når det gjelder gitarer med "utstående frets" sånn normale tilfeller.

Finn et gammelt vater, kapp av rundt 20 cm, lim fast en stripe med 320 vannfast papir på den ene siden.

Tre-fire drag langs halsen, og vips!

Piggene borte.. :)

Link to comment
Share on other sites

Akustisk, 12-strenger, banjo, sitar. De høres alle heelt forskjellige ut, men når man begynner å slenge på noen effekter på de andre så kan det bli litt liten forskjell, ja. Men det regner jeg med jeg klarer med å bruke forskjellige effekter etc.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte vel mer på at de forskjellige gitarmodellene "låter likt" innenfor sin egen lyd, uansett om man forsøker med forskjellige spilleteknikker, det er god forskjell på den forskjellige lydene, slik jeg har opplevd den. Men vi har vel alle våre forskjellige erfaringer. En fleksibel og gøyal gitar er det uansett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.