Web Analytics
Jump to content

Spillejobber i Bergen?


Troll
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med spillejobber i Bergen?

Vi er et metalband som holder til litt nord for Bergen og spiller en del gratiskonserter.

Men nå har vi tenkt å prøve å skaffe oss et par spillejobber.

Mitt spørsmål er da om noen vet om steder som kan være aktuelle her i Bergen?

Det er jo tross alt ikke alle som aksepterer metal på utestedene ol. Vi spiller ikke akkurat noe hardcore greier, men likevell..

Viss noen vil bidre med tips eller fremgansmåter til å få spillejobber, så ville det vært veldig fint :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Garage..

Inside er ett metal/rockested. Vet ikke om Hulen er et alternativ, spilte der vel 2 ganger for noen år siden, men det var vertfall der mange halvstore spilte når jeg holdt til i byen.

Link to comment
Share on other sites

club bizarre/1880

http://www.bizarre.no/konserter.php

og de spiller metal taake har bland anna nettopp spilt der:)

er for folk under 18 og er rusfritt.

Under 18? hele bandet er over 18 :P

Vi har spilt på Bizarre før og det var kjempe bra. Men det er jo gratiskonserter for morroskyld.

Fikk også tilbud om å spille der den 12 desember, men da hadde vi en konsert på gang. Så vi skal forhåpentligvis spille der til våren igjen.

Garage har jeg hørt om. Og vi har tenkt å sjekke dem ut.

Noen tips til hvordan man kan "reklamere" for bandet og bli oppdaget? De fleste oppdager musikken vår på Myspace og YouTube og enkelte lokale gigs.

Men hadde vært greit med litt større på en måte.. Kanskje henge ut plakater ol i byn?

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Tror Inside egentlig har tatt litt over for Garage... Nå har det vært noe snakk om å spille i Bergen med Chain Collector, og jeg har en følelse av at det eventuelt blir på inside, men om det blir i overskuelig framtid vet jeg ikke :P

Link to comment
Share on other sites

Er Inside et band eller et annet utested? :P

inside er et utested, største metalpuben i by'n . Vi spilte der nettopp. knall der.

Om piggtråd festivalen hadde fortsatt på hulen så hadde det vært et kjempealternativ, men tror de pådriverne som var der er opptatt med mye annet om dagen. Ellers er jo garage alltid kult å spille på. kanskje dere burde ta kontakt med andre band i by'n eller andre steder og spurt om dere kunne spille sammen . to eller tre band på samme kveld trekker en del folk.

Og til sist, om dagen arrangeres psycho holiday på garage i januar eller februar, hør om det er plass der. Vi takket nei for denne gang :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Alt handler om å ha kontaktene i orden. Ta kontakt med andre band og spør om å ta en jam ein lørdagskveld (pils hjelper på kontaktmekkinga), så har du plutselig en en del kontakter der. Og hadde det bandet for eksempel vært mitt band så får eg støtt og stadig spørsmål om spilleoppdrag og eg har også fingeren med i spillet i et par festivaler og BAM! før du aner det har du fått en spillejobb!

Prata forresten med Kjetil Dalland, kanskje en av norges største freelance bassister og han har laaang utdanning innenfor musikk, men det han tjente mest på i dei åra var alle dei gode kontaktene han fikk.

Link to comment
Share on other sites

Ah. Masse gode tips.

Vi har ikke hatt så mye kontakt med band her i byn. Etter Bizarre snakket vi og et band til om å arangere en fest der vi skulle spille.

Men det ble liksom aldri noe av. Litt vanskelig å få kontakt med band for oss, da vi har få konserter i byn bortsett fra UKM og kanskje Bizarre snart.

Skal prøve uansett. Tusen takk for tips.

Link to comment
Share on other sites

Ah, det var mye nyttig info. Skal sjekke ut det der :)

Det er vell mest snakk om gratiskonserter?

både på garage og inside får du pengene fra billettsalget i døra. minus evt lyd og lys. flott deal det:) så sant det kommer folk, hehe.

Og ang brak, gå på ivar (enslaved) sine kurs, både for konserter og turnering musikklaging m.m. arrangeres vel av brak tror eg:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.