Web Analytics
Jump to content

Støt når du spiller


_morten_
 Share

Recommended Posts

Hmm opplevde noe merkelig i dag. Spilte på konsert og fikk støt av gitaren helle tiden mens eg spilte (høyre hånd). Har aldri hatt problem med sånt før, gjorde noe så inn i helvete ondt, alle musklene i hånden spente seg i tillegg korte stunder, var litt tricky å spille, for var ikkje små greiene heller. Og fikk hele tiden liksom. Skulle spille basketcase av greenday, då var smerten på grensen til smålig uutholdelig. Noen som har hatt lignende problem?

Link to comment
Share on other sites

Har hørt om folk som har fått noe satans støt av sangmikrofonen, og har havnet på sykehus etc, og folk som har dødd når lynet har slått ned i strømmastene utenfor huset når de spilte gitar. Men har aldri hørt om dette fenomenet dessverre :P

Link to comment
Share on other sites

99% sjangse for at forsterkeren din fucka.. Det skal ikke gå så mye strøm igjennom gitaren at du kjenner det.. Hvis jeg var deg ville jeg ikke spilt på den forsterkeren igjen før den har vært på service. Hvis den blir mer fucka (dvs sender enda mer strøm) dør du..

Jeg ville vært jævlig forsiktig om jeg var deg.. Åssen forsterker er det snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Er en Peavey Bandit 112. Har som sagt aldri hatt problemet før, og slo til mot slutten av konserten. Merket ingenting på generalprøve eller andre av øvelsene i helgen. Jaja, ingen skal kunne si eg ikkje spilte med "følelse" på konserten da (smertefølelse men dog.)

Link to comment
Share on other sites

Jeg, som elev ved elektro VK1 vil tro dette er jordfeil i konserthuset du spilte i.

Ta også prøv å spille andre steder med samme utstyr, sjekk om du får støt da.

Sang du samtidig? Har opplevd at jeg får støt i munn-partiet når jeg spiller og synger samtidig :-D

Link to comment
Share on other sites

Hehe, sang ikkje nei, kan ikkje sånt. Var ingen andre som hadde noe problemer, om det var feil i konserthuset ville ikkje andre merket det og? Og ville eg ikkje merket i løpet av helgen (øvde så og si hele helgen i konserthuset) og ikkje før på konserten?

Link to comment
Share on other sites

Andre som spiller gitar der? Sikker på at det ikke bare er armen din da?

Det kan bli jordingsfeil når kanskje noen andre koblet inn andre apparater.

Det er vanskelig å si, kan jo også hende det bare var din hånd.

Link to comment
Share on other sites

Dette er ikke så veldig likt, men jeg fikk ihvertfall lignende støt.... Jeg satt på rommet og spilte, og mens jeg holdt gitaren skulle jeg rette på TV-antennen på en TV som stod på. Da fikke jeg sånne støt i den ene hånden..ganske vondt hvis du holdt den der!

Link to comment
Share on other sites

hvis du får støt fra gitaren er det enten noe feil med det elektriske anlegget i huset (det er skjelden, men det skjer) ellers er det noe galt med forsterkeren. Det ikke gitaren som forårsaker det.

Siden det er snakk om en Peavy Bandit har den ikke rør, og spenningene den er i stand til å gi er antaglig ikke dødlige. (hvis det er noen trøst..)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Stor sansynlighet for at det er statisk. men det kan også være forsterkeren. Men det lite sansynlig at du under noen omstendigheter kan skade deg... (har vel fått ca. 50 skikkelige karameller av 230V uten å ta skade av det

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.