Web Analytics
Jump to content

Gitarhjelp


AbstinenS
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg går i 1st klasse på musikklinja på Manglerud og ønsker å kjøpe en ny gitar. Vell og merke er ikke gitar mitt hovdinstrument, men jeg føler alikavell at den gitaren jeg har nå ikke strekker til ( en Oscar Schmidt, nylon, usikker på moddel. kosta et par og 400 når jeg kjøpte den ny). Jeg har gitar som bi-instrument og ønsker å forsette med gitartimer etter første hos en privat lærer.

Det jeg har bestemt meg for til nå, selv om jeg er veldig åpen for forslag, er en akustisk gitar med stålstrenger og pickup. Prisklassen jeg sikter etter er fra 2000 til overkant av 4000. Hvis dette er en idiotisk prisklasse i forhold til hva jeg håper på så får dere sifra, og jeg skal etter det vurde hva jeg skal gjøre. Det er det samme om den er brukt eller ikke, men vil ha noe med en fyldig klang og noe som holder.

Jeg er ikke ekstremt god på gitar, men ligger på nivået til sanger som "tears in heaven", "blackbirds" og "när det blåser på månen" av Kent. Har kjennskap til barre grep og de fleste akkorder (minus eks: Dsus2+6). Musikk som jeg liker å spille er fra artister som Sting ("shape of my heart" er nok den vanskligste sangen jeg kan), cornelis vreeswijk o.l. Jeg er også veldig glad i Kent.

Siden dere har bedre kjennskap en meg håper jeg at dere kan gi meg tips til gitarer innenfor denne prisklassen, og som jeg kan få prøvd i en butikk i nærheten (bor i Oslo området).

Jeg har spilt på stålstrenger og blitt vant til det... så et par innlegg om det her på forumet og tenkte det ville være greit å si fra ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja, kjøpe brukt er fint, da for du masse gitar for pengene. Jeg er veldig fornøyd med min Ibanez AEL, den syntes jeg låter veldig bra (til 4000,- ny, den har forresten gått ned i pris). Men det går jo litt på hva man liker. Vil anbefale å tenke litt på treverk, selv er jeg glad i "halvpolert" (aner ikke hva det heter på fagspråket), det det føles som tre og ikke plast:p Men prøvespilling er fint, så du får litt innblikk i hva du liker. Du kan tasse innom imerslund i trondheimsgata og se hva de har der. Så kan du sette opp noen - + punker på hva du liker/ikke liker. Når du da har testa og funnet ut hva du leter etter kan du ringe rundt og prøve gitarer :) mitt tips i hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet dessverre ikke om de store forskjellene, men jeg vet hvorfor jeg gikk for se40. Det poleringsgreiene jeg prata om, ja, den gir litt autentisk trefeel fra seg. Det er mange butikker som selger de gitarene, så ville trodd du fikk prøvd dem på enten imerslund (tronheimsveien/gata) eller i skippergata, eller riff i skippergata eller musikkbørsen etellerannetsted.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.