Web Analytics
Jump to content

Skifte pickup på straten min


kake
 Share

Recommended Posts

Beklager om dette er litt dumt spørsmål :P Men uansett.. Har mottatt en vintage 59' fra GFS nå jeg skal sette i straten, men er litt usikker på hvordan jeg skal koble.

Fra før er det en singlecoil med gul og hvit kabel. GFSen har 5, men har funnet ut at svart = jord, og grønn = pluss. Er ikke helt sikker på hva som er pluss og minus på singlecoilen, men regner med at hvit er pluss og gul er minus. Kan jeg da bare sette den grønne fra GFS-buckeren der den hvite er på singlecoilen, samme med den svarte og den gule, og få lyd ut ifra det? Og bare ignorere resten av kablene?

Skal ikke splittes eller noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes ingen universale fargekoder for pickuper. Du fikk vel med et ark fra GFS med koblingsanvisning eller i alle fall en betegnelse på hva de ulike ledningene var ikke sant ? Vel.. del den informasjonen med oss.. og fortell nøyaktig hvilken gitar du skal sette pickup'en i..

Hvis vi tar utgangsdpunkt i at du har rett i at jord=sort og grønn=pluss så skal de to andre ledningene kobles sammen og isoleres. Skjermen (lederen uten isolasjon) skal kobles til jord sammen med sort.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, det arket jeg fikk fra GFS sto det at jord=sort og pluss=grønn. De to andre kom ferdig isolert og sammenkoblet. Det er i hovedsak singlecoilene som er på straten fra før jeg lurer på. Den har som sagt en gul og en hvit kabel. Det er en amerikansk fender Deluxe stratocaster fra 1996.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har koblet den opp nå, og da støter jeg på neste problem.

Humbuckerskruene var litt for lange og gikk ned i kroppen, så jeg kappet litt av dem så de passet bedre, samme med fjærene. Men jeg tror jeg tok litt mye, og i tillegg måtte humbuckeren sitte alt for høyt for å sitte stille til at jeg kunne ha på strenger i det hele tatt. Virker som om det problemet hadde blitt løst om de tabsa skruene går igjennom hadde vært på linje med bånn av pickupen, som på stratpickups, og ikke en halv cm lavere, som den er. Hva burde jeg gjøre nå?

Link to comment
Share on other sites

Sorry for tre poster på rad, men.. Bestilte en annen pickup samtidig, tror jeg bruker skruer og fjærer fra den, og skaffer nye til den senere, og borrer to små hull der skruene skal (i pickup cavityen) være så jeg ikke trenger å kappe de av

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe problem å kappe skruene.. lengden spiller faktisk ingen rolle så lenge de ikke er alt for korte. Fjærene derimot spørs det om du bør kappe så mye. Hvis du skal montere en humbucker rett i plekterbrett på strat er det best om du har den fjærtypen som er litt tykkere på den ene enden, det hjelper til med å stabilisere pickupen slik at den ikke blir sittende på skakke. Du kan også jukse litt med en passende isolasjons strømpe fra en ledning eller lignende. Eller eventuelt en bit skumgummi under pickup.

Når det gjelder fargekodene på de originale pickupene så ser du jo hva som er jord og + ved å se hvilken av ledningene som er koblet til jord (baksiden av volumpotensiometer) på bridge eller neck fra før.

Fender pickups har gjerne omvendt magnetpolaritet i forhold til mange andre pickups og du kan dermed oppleve at posisjon 2 på pickupomskifteren låter ganske forskjellig avhengig av hvilken vei du monterer humbuckeren. Jeg vil forøvrig igjen oppfordre deg til å heller splitte humbuckeren når bryteren står i posisjon 2 for å få en gitar med mere variert lyd (posisjon 2 på pickup velgeren blir rimelig meningsløs ellers)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.