Web Analytics
Jump to content

Justering av trussrod


Guest Peavey
 Share

Recommended Posts

Skal gå opp fra 0.95 til 0.11-strenger på lespaulen min, og er vel pent nødt til å justere trussrod.

Noen som kunne gitt en kjapp gjennomgang av hvordan dette foregår?

Link to comment
Share on other sites

Sett på de nye strengene og sjekk om du trenger å justere. Hvis du må det, slakker du strengene, og strammer trussroden med medfølgende nøkkel en kvart omdreining. Så kan du sjekke igjen. Gitaren bør helst også stå en god stund med fult spenn på halsen for å "gå seg til".

Link to comment
Share on other sites

Skal gå opp fra 0.95 til 0.11-strenger på lespaulen min, og er vel pent nødt til å justere trussrod.

Noen som kunne gitt en kjapp gjennomgang av hvordan dette foregår?

Dette hadde vært interessant å fått en detaljert forklaring på....

En streng hviler på 2 punkter, på sadel og stol ( nut og bridge ). Ved å endre tykkelse på strengen, så forblir disse 2 punktene uendret, og det samme gjør da strengens høyde over båndene, eller sagt på en annen måte, avstanden fra båndet til underkant av strengen forblir uendret.

Da blir spørsmålet, hvorfor endre buen i halsen?

Eneste forklaring jeg kan finne, er at tykkere strenger krever hardere spenn for å strammes opp til riktig tone. Er det dette som er forklaringen på at man skal stramme trus-rod når man setter på tykkere strenger?

Man lærer så lenge man har lever... har jeg hørt B)

Link to comment
Share on other sites

Lurer på om ikke du traff spikeren midt på treet der!

Tja, teorien kom liksom snikende mens jeg satt og skreiv. Men det hadde vært greit med en bekreftelse hva noen som vet, så kan jeg bevege meg videre i livet, fra "tror" til "vet"... ^_^

Link to comment
Share on other sites

Tykkere strenger vil gjøre at du får et større press fra strengene, når de er stemt i samme frekvens som evt tynnere strenger, og halsen vil derfor gi mer etter...

Aahhh. Takk.

Det er godt å bli stadig mer kunnnskapsrikk. Mon tro forresten, hvor mange n'er skal det være i ordet kunskap ?? B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.