Web Analytics
Jump to content

Noen spørsmål ang gitarkabel (nybegynner)


Blommern
 Share

Recommended Posts

Heisann, jeg har nå gått til innkjøp av elgitar :D (http://www.rondomusic.com/product1957.html hvis noen lurer)

Har bestemt meg for forsterkeren Roland Cube-20X. Men jeg må jo også ha en gitarkabel! Har sett litt på SLX audio BP Gitarkabel fra www.sound1.no. Er også derifra jeg skal kjøpe forsterkeren.

Kabelen koster 115kr for 3m. Er det noe å gå for? Eller vil det bli bedre hvis jeg går opp litt i pris ? Vil jeg høre forskjell på en billig kabel og en dyrere kabel tror dere? Er min første elgitar, så har ikke veldig peiling på slikt.

Blommern ^_^

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 222
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

hei! den kabelen kan være god for hjemme bruk, vis du skal spille live bør du ha en som er lenger ;) men du trenger ikke tenke på det, så lenge du ikke spiller i et band. Edit: du vil merke forskjell på en dyr og en bilig kabel :) .

Edited by Minde94
Link to comment
Share on other sites

Kabelen du nevner vil funke utmerket!

Om du skal ha noe litt vassere kan jeg anbefale LAVA på det varmeste.

Eller så er det beste å kjøpe mogami eller klotz metervare og neutrik-plugger og lodde selv. Da får du akkurat den lengden du trenger, og det er grisebillig i forhold til ferdigsydde kabler i samme klasse.

Link to comment
Share on other sites

Heisann, takk for svar folkens :)

Søkte litt rundt på forumet her, leste ganske mye god omtale om neutrik pluggene. Har du en link til et sted hvor jeg kan få tak i disse og mogami eller klotz kabelen du snakket om? Kjøper nok den ferdige kabelen, har også lyst til å prøve å lage min egen også. Så kan jeg sammenligne hva som gir best lyd!

Edited by Blommern
Link to comment
Share on other sites

Mener å ha blitt prakka på noen fancy og dyre kabler en gang fra guitar workshop. De trakk kabel og skrudde på pluggene (ja, svært sikker på de ikke behøvde å loddes, noe jeg alltid har lurt på (og ja, de trakk dem sammen foran øynene min ;) )). De påstod de gav fra seg mye mer midtone enn standar kabler... Vet ikke om jeg hørte så mye til det, kabel er kabel tenker jeg.

Det går stort sett på kvalitet! Nå kjører jeg kabler for 80kr stk. regner ikke med de holder så lenge nei.

Point is; du kan regne med at nesten en hvilken som helst jack-kabel vil fungere helt fint til ditt bruk. Og gratulere med El-gitar, da har du nok nok å styre med når juleferien kommer!

Link to comment
Share on other sites

Tenk på gitarkabelen som en glass-rute i rig'et ditt. Dersom det er en helt standard kabel blir den en litt uren rute. Du kan også tenke på det som en prosentdels-trekk av lyden. Du får ikke mer enn 100% av en ledning, men det er så godt som umulig å oppnå. Så en god ledning gjør ikke noe med lyden og det er poenget.

Men ja, man får mer ut av en dyr ledning om man har dyrt utstyr. Men en dyr ledning koster bare 400,- (Evidence Audio Melody f.eks. - godlyd.no) som ikke er mye opp fra en "standard god" ledning til 200-300 kr. Så om du bestemmer deg for en litt dyrere ledning neste gang du skal ha kabel, er det verdt å vurdere å kaste inn en hundrelapp ekstra ;D

Men til gitarister generelt er nok kabler det folk overser mest, til vanlig, som trekker ned rigget deres.

Edited by Articate
Link to comment
Share on other sites

Joa, de billige går i stykker når man trår på den samtidig som man ufrivillig drar, de dyre gjør ikke det.

(Taken from experience)

Ja jo, skal delvis være med på den. Dyr kabel ryker nok lett den også skal du se, om du drar litt ekstra i den :P

Link to comment
Share on other sites

Bruker kabler jeg fikk for så godt som ingenting, her snakker vi under femtilappen.

Har brukt George L, og jeg merker helt klart forskjell.

Det går på støy og kvalitet, om dette er viktig er jo forskjellig fra person til person.

De billige ryker etter 0,5-1 år, de dyre gjør ikke det.

De billige har lettere for å skape støy (ikke av seg selv selvfølgelig, men gjennom å plukka opp fra andre elektriske apparater osv.) enn de dyre.

Med det oppsettet der har det nok ingenting å si, men for de som driver litt mer seriøst kan en god kabel være en fornuftig investering.

En annen ting er at billige ofte er mye mykere og mer fleksible enn dyre, det er derfor jeg bruker dem.

Får selvfølgelig kvalitetskabler som er myke og fleksible, men da begynner det gjerne å koste litt.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Lydmessig så tviler jeg på at man hører forskjell fra kabel til kabel med mindre man har masse padaler mellom gitar og amp og er da avhengig av true bypass fra pedaler og god signal fra kabler.

Ellers tviler jeg på at man merker lydmessig forskjell.

Personlig liker jeg ikke langt kabler på rommet. 2-3m max. Men live er jo en kabel med litt lengde et must.

Men tykkere kabler er lettere å holde beine. Tyne kabler kan få en tendens til å krølle seg, noe som sliter på kabelen over lengre tid. Og det er dessuten irriterendes med kabler som krølles seg når de ligger på gulvet.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.