Web Analytics
Jump to content

Opptaksprøve! Noen som har låtforslag?


arpeg
 Share

Recommended Posts

Hei, om noen månder er det opptaksprøver for høyere musikkutdanning i Norge. Sitter og prøver å finne de rette låtene. Skal søke NMH og UiA ++ Har satt opp noen standardlåter, men tenker det kanskje hadde vært fint med noen andre sjangere også. Må være enkle å lage blekker på da!

Er det noen som har noe gode forslag? Evt. hva spilte dere? :)

Link to comment
Share on other sites

rådet mitt er å velge låter som betyr noe for deg, som du liker veldig godt, samtidig som de viser hvilke kvaliteter du har som gitarist. Et generelt råd er vel å velge en lett sang som du spiller jævlig bra fremfor en vanskelig sang du ikke mestrer 100%.

uansett lykke til =)

Veldig godt tips! Tror det er smart å tenke sånn!

Jeg er veldig gla i rock/funk/fusion type ting, men syns det er vansklig å finne gode sanger for gitar med tanke på opptaksprøve..

Link to comment
Share on other sites

Lite tips eg fekk av gitarlæraren min før eksamen som det er lett å gløyme, er at du treng ikkje 14 vers med komping før soloen sjølv om det er slik på originalen. Kort ned litt på nummera, så får du tid til å vise fleire sider.

Elles vil eg anbefale å lage eigne, friske arr. på gamle slagarar. Men du skal vel ikkje ha eige band?

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er kompegruppe så må være låter som det går ann å gi blekker på, får ikke øvd, så blir bare kort instruksjon evt.. Men smart det du sier! De har jo ikke hele dagen, gjelder å få gjort mye på kort tid :)

Peavey: Nei, ikke dumt det!! Noen favoritterlåter av dem som er verdt å sjekke ut?

Edited by Stibanez
Link to comment
Share on other sites

I krsand er det vel faste låter, hvertfall på første runde.

ELlers bør du velge låter som du tror kompet takler, gjerne enkle/kjente låter. De har ikke mye øvingstid, hvis noe i det hele tatt, og de spiller ikke så veldig bra hvis de må stå å ni-lese blekker

Link to comment
Share on other sites

Fra http://www.uia.no/no/portaler/om_universit...umenter/r_gitar

Rytmisk gitarprøvespill er todelt. Etter eventuelt å ha bestått del 1, går søkeren videre til del 2.

Del 1 varer i 10-15 minutter og del 2 i 15-20 minutter. Del 2 kan inneholde et kort intervju (tidligere erfaring/motivasjon/planer osv.).

Til del 2 trengs det noter/blekker til bandet. Ta med 8 eksemplarer av den selvvalgte låten. Det må være bra noter. Lette å lese og oversiktelige.

Gjennomføring:

Del 1:

Søkeren fremfører en låt fra listen over obligatoriske låter.

Søkeren må improvisere over og/eller akkompagnere til en eller to uforberedte låter.

Obligatorisk låter:

* April Joy / Standard – Pat Metheny (Jazz).

* Donna Lee / Standard – Charlie Parker (Jazz).

* Straight No Chaser / Standard (Jazz).

* Stella By Starlight / Standard (Jazz).

* Help The Poor / Talk To Your Daughter – Robben Ford (R&B).

* For the Love of God / Passion and Warfare – Steve Vai (Rock).

* Little Shoes / Upside Downside – Mike Stern (Fusion).

* Little Wing / Axis Bold as Love – Jimi Hendrix (Rock).

* Cissy Strut / Flat Out – John Scofield (Fusion).

* Beautiful Love / Standard (Jazz).

* Footprints / Standard (Jazz).

Del 2:

Søkeren må fremføre en selvvalgt låt. Her inngår kort innstudering med bandet.

Søkeren får to prima vista oppgaver.

Søkeren må improvisere på ukjent materiale.

Kort intervju.

Prima vista pianospill med fokus på besifring.

Kandidatene får muntlig tilbakemelding etter del 1 og del 2.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.