Web Analytics
Jump to content

Kjøpe forsterker på eBay (fra Canada)


Atomic
 Share

Recommended Posts

Hei! Håper ikke det finnes noen sånn her tråd fra før...

Jeg lurer på om det er trygt eller lurt å kjøpe forsterker på eBay? Og hvor mye tror dere frakten blir fra Canada?

Eller hvis noen har noen generelle tanker om dette, bare kom med det;)

Link to comment
Share on other sites

I Canada har de vel 110V, som i USA? Mulig du sparer noen kroner, men jeg vil heller ha en amp med transformator som klarer 230 V, og betale litt ekstra, enn å måtte drasse rundt på en omformer...

Sånn ellers så er det jo relativt trygt å kjøpe ting på eBay. Aldri fått tilsendt gitaramp på den måten, men har fått 4 gitarer på den måten (shippet av USPS), og det har gått greit. Brukte PayPal til å betale, selv om det ikke var gjennom eBay. Det finnes jo en og annen idiot som svindler deg, men du har en del sikkerheter gjennom PayPal mot sånt. Kan ikke si jeg har hørt om noen her inne som har blitt svindla over eBay? Eller tar jeg feil nå?

Når det kommer til frakt av ting, så er det helt forskjellig fra vare til vare... Spørs hvilket firma som blir brukt, og hvor tung varen er. Dette er noe du evt må kontakte selger for å få greie på :)

Husk at det også kommer på 25 % moms av summen som står påskrevet pakka (ikke nødt til å matche den egentlige pakkens verdi :P), og et lite gebyr for tollbehandlingen!

Vil tro det er noen som kan dele sine erfaringer med eBay :)

Link to comment
Share on other sites

Du spesifiserer ikke hva du mener med forsterker her. Er den en 1 unit rack pre-amp, eller er det en 2x12 kombo med EVM12L elementer (de er svintunge - derfor bruker jeg dem som eksempel :) ).

Jeg har kjøpt pre-amp (GSP1101 + Control 2 footcontroller) via Ebay fra statene, og ett slutttrinn (Marshall 8008) fra Belgia (samt gitar fra Australia og diverse annet stash rundt omkring) og ALDRI hatt problemer. Jeg sier ikke at problemer ikke kan oppstå, men kjøper man fra en selger med gode tilbakemeldinger er man rimelig trygg vil jeg påstå.

Men, som andre har nevnt, du må få prisen inkl. frakt fra selger - legge til 25% mva + et par hundringser i tollgebyr, og så vurdere om det lønner seg kontra å kjøpe i Norge. Som noen andre nevnte - så kan du få selger til å oppgi lavere verdi på pakken, og da få lavere mva, men dette spiller inn på evt. forsikring på forsendelsen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg handla en Krank Krankestein+ 120W Rør topp fra Ebay i sommer! Den har switchbar strømforsyning, og funker fin fint på strømmen her hjemme!

Jeg brukte Jetcarrier til å frakte den til Norge da... Dem sender ikke Krank over grensen tydeligvis...

Edited by Noinput
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Det er snakk om en fender twin reverb, eller evt kansje en fender bassman. Noe i den duren i hvert fall, vet ikke helt hvilken enda....

Men det er kansje ikke så mye å spare nei? Er en trafo dyr da?

Og hva er tollen? Er den avhengig av vekt eller noe? Og momsen regnes utifra en verdi som avsender skriver på pakken? Enn hvis den sende som gave?

Edited by Atomic
Link to comment
Share on other sites

Såvidt jeg vet er det ikke toll på elektronikk...

Momsen blir beregnet av det som står i fraktpapirene, ja. du kan også være uheldig ved at toll vesenet åpner pakken og finner ut at verdien er for lav, og ber deg sende dem kvittering...

Det blir også lagt til ett fortollings gebyr av Tollvesenet dette er en fast avgift som du må betale fordi at tollvesenet fortoller varen for deg... Det er også mulig å fortolle varen selv på det lokale tollkontoret men dette har jeg aldri gjordt selv...

Du må nok betale moms selv om den blir satt som gave... Mener grensen der er på 2000 men har aldri testet.

edit:

http://www.toll.no/templates_TAD/Article.a...;parentid=66244

1000kr er grensen på gaver.

Edited by Noinput
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.