Web Analytics
Jump to content

Hvorfor serienummer?


nippon81
 Share

Recommended Posts

Én god grunn til å ha serienummer på gjenstander er at det er mulig å spore til når og hvor det ble produsert. Dette kommer veldig kjekt med når en bilprodusent tilbakekaller tusenvis av biler. Det kan sikkert komme godt med for en gitarprodusent om de får ekstremt mange klager på en bestemt serie gitarer. De kan sjekke hvor den er produsert, og kan se om uregelmessigheter har forekommet i den produksjonstiden. Evt luke bort tilsvarende i framtida.

Ellers er serienummer noe som mennesker generelt synes er kult. Vi liker å ha ting i orden. Noen bokstaver og tall i kombinasjon er noe vi liker.

E6

5-56

1337

B52

F16

MB200

RG550

V75

PS3

You see?

Link to comment
Share on other sites

Hei, beklager avsporingen, og velkommen hit :)

Hvis du googler litt finner du mange gode oversikter over hva serienummeret ditt betyr. I tilfellet av en vanlig Highway Stratocaster tror jeg ikke du vil finne ut noe særlig mer enn hv du allerede vet om gitaren, dvs. produksjonsår og modell.

Nøyaktig hvorfor man har et serienummer er jeg ikke 100% sikker på, men det gir kunden en sikkerhet om at varen han har kjøpt er registrert ett sted, og at man ikke kjøper noe som ikke kan verifiseres som ekte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.