Web Analytics
Jump to content

Electro Harmonix Big Muff Pi (USA-versjon)


Konnis
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg er litt lysten på en Big Muff, har ikke fått anledning til å teste en selv men virker som om det er en konge fuzz/distortion-pedal. Duger den til band som Wolfmother, Muse, Hendrix, The Sword? Funker den også til Metallica (tenk Black Album)?

Nå har jeg en Cube 20X, og den gir meg egentlig alle lyder jeg trenger, brukbart nok. Men det kommer en dag hvor jeg trenger kraftigere forsterker.

Uansett, skal ikke spore av med forsterkerdrømmer nå. Er Cube-forsterkere glade i pedaler, eller blir resultatet middelmådig? Har testet en DS-1 for en stund siden på forsterkeren min, og jeg mener å huske at lyden ble litt grøtete :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Har selv aldri testet Big Muff, så jeg skal ikke uttale meg for mye om den. Men den enkleste vegen til Wolfmother-lyd, slik jeg ser det, er en grei røramp som man kjører litt. Ville heller brukt Big Muff-penga på å spare til bedre amp om du vil ha fet lyd, så kan du heller slenge på noen pedaler senere. Hvilken gitar har du? Fuzz/distortion har en tendens til å høres veldig forskjellig ut fra gitar til gitar, og fra amp til amp.

Edited by themaxcom
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dette er vel strengt tatt en fuzz og ikke distortion. Litt hårete grense der, men den har i hvert fall attack/respons som en fuzz og det innebærer at den ikke blir særlig tight i lyden ved palm-muting og sånt, noe en dist-pedal vil fungere bedre til (f.eks.Metallica). Og i mitt hode så trenger du tight, chunky lyd for å spille Metallica. Big Muff kan nok ellers fungere fint til Wolfmother og Muse og sånn. Min BM er veldig Smashing Pumpkins og stonerrock-ting à la Fu Manchu o.l.

Link to comment
Share on other sites

Du har jo alltids MT-2 Metal Zone fra Boss, som noen elsker og mange hater...personlig synes jeg den er en smule veps i boks, men det skal visst være mulig å få den til å låte greit, og da er Metallica-sound i nærleiken tror jeg. Jeg har dog hørt at Electro-Harmonix Metal Muff skal være grei, eller MI Audio Tube Zone. Z.vex Box of Metal skal jo være tøff, men da er vi jo ikke akkurat på 1000-lappen lenger... En pedal ved navn Fang fra merket Righteous Tones skal visst være rå, men den er muligens vanskelig å oppdrive...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
  • Ja det er egentlig et veldig godt tips det. Jeg har bare spilt på én elektrisk gitar før. Nå har jeg fått en god del nyttig innput (og googlet en del mer), så jeg føler meg litt bedre forberedt på hva jeg vil ha når jeg tropper opp i en butikk.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.