Web Analytics
Jump to content

Line6 POD


Troll
 Share

Recommended Posts

Jeg tenkte å skrive en enkel og generell artikken om Line6 POD-produktene.

Vær obs på at det finnes mange forskjellige versjoner av POD, og denne artikkelen er mest basert på originalversjonen: Line6 POD 2.0

line6-pod-ii1.jpg

Line6 POD er et forsterkermodelleringsverktøy. Den finnes i forskjellige versjoner og prisklasser.

Og funksjonene og variasjonen mellom lydene avhenger da selvsagt fra versjon til versjon.

Funksjonene i en POD kan sammenlignes med et vanlig multieffektbrett med en rekke forskjellige lyder og effekter.

Den har alt fra clean Jazzlyd til tung moderne high gain-vreng i tillegg til effekter som compressor, delay, reverb og mye mer.

I tillegg kan man kjøpe ekstra enheter som f.eks fotkontroller som gjør det enklere å skifte mellom lyder. De nye modellene har mulighet oppgradering av lyder via PC.

POD finnes i effektbrettformat med expression-pedal og fotkontroller, bord-format og rack-format. Man har vanlig POD til gitar og Bass-POD til bruk sammen med bassgitar.

Generelt informasjon:

***En vanlig gitarforsterker består av to deler. Preamp (forforsterker) og poweramp (sluttrinn).

POD'en er som en vanlig (digital) preamp på en gitarforsterker.

Effektsløyfen i en gitarforsterker er en "bro"/kobling mellom preampen og powerampen.

Har du vanlige effekter i form av stompbokser/pedaler, kan disse brukes sammen med POD.

De effektene du pleier å bruke før en vanlig gitarforsterker (chorus, vreng, overdrive, boost osv..) setter du mellom gitar og POD.

(Kobling 1)Gitar > effekter > POD > lydenhet.

De effektene man vanligvis bruker i sløyfen, ofte reverb, delay, echo, EQ, settes etter POD'n.

(Kobling 2)Gitar > POD > effekter. > lydenhet.

Da jeg først kjøpte min POD 2.0, ble jeg skuffet over hvor dårlige den låter gjennom en gitarforsterker.

Men etter litt eksperimentering og erfaring gjennom tiden, fant jeg ut at POD'n KAN låte sinsykt bra.

1. POD'n fungerer utmerket godt til bruk med headphones, stereoanlegg, PC-høyttalere og andre lydenheter som vi har i hjemmet.

Veldig praktisk for hybelboere med naboer som klager eller øving om nettene uten å forstyrre kona.

2. Den kan brukes gjennom et PA-anlegg, noe som låter mye bedre enn å kjøre den gjennom input på en gitarforsterker.

3. Den fungerer utmerket til innspilling! Det du gjør er at du enkelt kobler POD'n til et lydkort via Line In og bruker et innspillingsprogram som f.eks gratisprogrammet Audacity til å spille inn.

De nyeste POD-versjonenen har innebygget lydkort som enkelt kobles til via USB på en PC. Mens de aller aller nyeste versjonene har samme funksjoner som et vanlige eksternt lydkort med muligheter til å koble til mikrofon, bass, gitar og mulighet tilå mikke opp forsterkere.

4. Det aller beste ved en POD er at den kan brukes som en preamp*** i ett sluttrinn og at det låter som ei kule!

Dersom du har en gitarforsterker med effektsløyfe (f.x.-loop) kan du enkelt koble POD inn i sluttrinnet i gitarforsterkeren.

(Har du et separat sluttrinn, kan POD brukes som en helt vanlig pre-amp i rackformat.)

Denne koblingen fungerte for meg:

Gitar > POD > inn i return i sløyfen på forsterkeren.

Som nevnt over, kan POD'n brukes sammen med effektpedaler/stompbokser. Ettersom koblingen inneholder en Preamp (POD) og et sluttrinn (fra forsterkeren), kan dette gjøres veldig enkelt.

Gitar > effekter fra kobling 1 > POD > effekter fra kobling 2 > inn i return i sløyfen >

Men POD'n har jo egentlig alt du trenger av lyder. Så om det er noen vits eller om det låter bedre ved å koble til ekstra effekter er opp til den enkelte å bedømme. Men det skader da aldri å prøve ut nye ting.

Når du bruker POD'n inn i sløyfen på en forsterker, så bruker ikke du EQ'n på gitarforsterkeren din. Eneste som virker på gitarforsterkeren din er koblinger som er koblet til sluttrinnet - Mastervolum og muligens enkelte effekter dersom du har en digital forsterker.

Lyden styrer du ved hjelp av EQ på POD'n. Pass på å ha lavt volum på POD'n når du kobler den til sløyfen så du ikke ødelegger ørene dine.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.