Web Analytics
Jump to content

oppgradering av humbuckere


nerthus
 Share

Recommended Posts

Noen her som har gjort oppgradering av mikkene på gitaren? Funderer sterkt på å bytte ut mine(alt er type EMG) HZ/HZ med 81/81 evt. 81/85. Noen som har noen erfaringer med dette? Både lydmessig og utførerlessmessig (damn, dette er vel rett norsk :) ) ?

Link to comment
Share on other sites

Har bytta mikker på min Fender.. ikke noe kompliserte greier, og lyden ble digg som juling.

Vet ikke hlt om du vil få det store utslaget ved å bytte fra EMG HZ til 81/85 hvis gitaren din er "dårlig", for det har vel egentlig mye å si hvordan treverket osv. i gitaren din er. Åssen gitar er det snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Er en ESP ltd viper 301... den største forskjellen er vel å gå fra passive til aktive mikker. Av det jeg har hørt skal det ihvertfall være god forskjell i lyden, men, noe av grunnen av at jeg er usikker på om jeg gidder å gjøre dette er fordi jeg ikke har hørt noen eksempler på dette.

Link to comment
Share on other sites

vil tro det er en nokså stor forskjell fra hz til 81/85... men... er ikke noe glad i emg(og har derfor ikke så sinnsyk peil på emg..).. endel folk har skrytt opp treverket alt for mye synes jeg... det er faktisk helheten som utgjør forkjellen... hvis du skal starte å fokusere på treverket er det så mange andre ting du må fokusere på også.... det handler også om personelig smak...

uansett... du vil få en output som er mye høyere.. det er sikkert en tonal forskjell også...

men.. det er sikkert endel emg-folk her som har mer peil enn meg... har hørt/spilt på en ibanez rg 507 med emg81 og 85(?).. var stor forkjell fra ibanez sine stock på rg550... jaja...

eventuelt si hva du forventer av de aktive i forhold til de passive... er jo mulig at det finnes en bedre måte/billigere måte å gjøre det på... f.eks en stompboks av en eller annen form....

Link to comment
Share on other sites

å dæven..HZ er jo ikke aktive..oops.

Da vil det nok bli en go forskjell ja! Aktive mikker har jo også dne fordelen at de ikke er like avhengig av selve gitaren for at de skal høres bra ut. 81/85 er jo en velbrukt kombinasjon, men jeg ville kanskje prøvd å fått testet en gitar som har disse mikkene.

Ihvertfall snakke med noen som har ærfaring med de. Ta å snakk med Sandman eller Cerpin Taxt. De tror jeg har EMG 81/85

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ingen erfaring med EMG HZ, men 8185 derimot, det har jeg brukt i noen år nå. Jeg er storfornøyd. Du må nok regne med en del justering på ampEQ'en din i etterkant, men jeg regner med du vil bli storfornøyd du også. La gå at 81 ikke er krystallklar på clean, men på alle andre områder er den suveren.

Selve utskiftningen er ikke noe problem, alt du trenger følger med mikkene, bortsett fra loddebolt, men sørg for at du har en plass å ha 9voltsbatteriet. Er det ikke plass noen steder i gitaren din må du kanskje frese et rom en plass. Jeg fikk plass til mitt mellom to av fjærene til tremolostolen.

Selv om dette er mikker med høy output, så støyer de mindre enn noen andre mikker jeg har hørt, du skal spille jævli høyt med ekstreme mengder gain før du får uønsket feedback, og de ser virkelig sexy ut:)

I tillegg er det vel en god garanti på mikkene, TROR jeg, og de er de billigste på markedet. Hva kan jeg si, løp&kjøp!

Link to comment
Share on other sites

 

Selve utskiftningen er ikke noe problem, alt du trenger følger med mikkene, bortsett fra loddebolt, men sørg for at du har en plass å ha 9voltsbatteriet. Er det ikke plass noen steder i gitaren din må du kanskje frese et rom en plass. Jeg fikk plass til mitt mellom to av fjærene til tremolostolen.

I tillegg er det vel en god garanti på mikkene, TROR jeg, og de er de billigste på markedet. Hva kan jeg si, løp&kjøp!

Angående å modde gitaren til å få plass til humbucker i neck posisjon, er dette en stor "operasjon"? Vil det få innvirkningar til lyden til sjølve gitaren, og då meiner eg ikkje mikkane? Er ingen stor luthier, så trur du den nærmaste gitat-butikk-eieren/gitar-reparatøren kan gjere dette for meg?

Link to comment
Share on other sites

I forhold til HZ-pickupene kommer det sannsynligvis til å låte mye bedre. HZ-pickuper er stort sett billige passive pickuper, og låter ikke spesielt bra.

Spørsmålet her er om du kanskje bør undersøke litt andre merker (duncan og dimarzio) før du bestemmer deg for at EMG er rett for deg.

Så vidt jeg veit er ikke EMG billigere enn duncan og dimarzio.

Jeg går utifra at gitaren din fra før har to humbuckere? Hvis det stemmer, er det ingen vansklig operasjon å skifte pickuper. Så sant du har litt erfaring med loddebolten.

Link to comment
Share on other sites

selve oppgraderingen burde gå greit, gikk elektro en gang i tiden.... er noen år siden dog, men jeg skal vel klare å takle loddebolten.

Har såvidt sett på noen Duncans, må få testet en gitar som har de i seg..

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

en aktiv mic har en egen innebygd pre-amp, som gjør at du kan koble gitaren rett i miksebordet, for så å loope effekter! ganske praktisk i de færreste tilfeller:P Det skjer også et par ting med lyden til forskjell fra passive! lyden blir rett og slett helt rå, avhengig av gitaren selvfølgelig..Til rock er EMG-81/85 rett og slett verst(best)!

James Hetfield sier at EMG er verdens beste;) anbefaler

å skifte fra EMG-HZ til EMG-aktive! puselyden i HZ'ene er ikke noe særlig:P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.