Web Analytics
Jump to content

Beste/Tøffeste stratocaster Lyd


Greener
 Share

Recommended Posts

Jeg så det hadde dukket opp noen nye tråder på vintagegitar forumet av typen "Beste (gitartype) lyd" Så jeg tenkte vi kunne ha det samme her. Vi har jo uendelige diskusjoner om Gibson vs Fender, verdens beste gitarister og jeg vet ikke hva.. La oss heller se/høre noe (forhåpentligvis) fortreffelige eksempler på hva de ulike gitartypene med tilhørende gitarister kan låte som i praksis :)

HUSK : Beste gitarlyd ikke beste artist !

Vær så presis som mulig i eksemplene - hvis du ikke har lyd/video så angi cd og spor.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nå er det vanskelig å begrense seg til et enkelt eksempel.. Men her er i alle fall noen artister jeg føler har en klassisk strat lyd på hver sin måte.

Stevie Ray Vaughan - En av tidenes feteste strat sound. Jeg er ikke kjempefan av alt repertoaret, men det låter jo selvsagt ubegripelig bra :)

Riviera Paradise er som en showcase for Fender gitarer og forsterkere (i likhet med f.eks Lenny)

Live :

Album versjonen :

Charlie Sexton - Sexton hadde noen hits som 16 åring på 80 tallet og er en velkjent session musiker og produsent. Når du henger ut med folk som Vaughan brødrene, Joe Ely, Ron Wood og Keith Richards skal det noe til å ikke bli gitarist eller falle innenfor en viss stilart :) Men Sexton har utviklet sin egen sound og i mine ører låter det som oftest riktig bra. Sexton er forøvrig kjent fra bandet Arc Angels (med Doyle Bramhall II og Double Trouble) og som gitarist for Bob Dylan.

Kort lite klipp med laber kvalitet fra Austin city limits festivalen. Lite og enkelt oppsett, men du verden som det låter..

To klipp fra Arc Angels - igjen elendig kvalitet, men..

Sjekk forøvrig gjerne ut Sextons siste plate - "Cruel and Gentle Things"

http://www.myspace.com/charliesexton

Eric Clapton - Man kommer vel ikke utenom.. Jeg er ikke verdens størst fan, spesielt ikke etter 80 tallet, men du verden for en sound mannen har..

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid likt Malmsteens lyd på 80-tallet. Feit, men ikke med for mye vreng. Halsmikrofonen hadde det Paul Gilbert ville kalt en "oooh"-lyd.

Ellers liker jeg Blackmores lyd på Made in Japan, spesielt "Strange Kind of Woman". Litt samme gate som Malmsteens, bare med enda mindre vreng. Himmelsk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har i det siste fått veldig sansen for Richie Blackmore sin lyd, særlig fra Rainbow. Selvfølgelig vil jeg også nevne SRV og John Mayer som gode kandidater. Sitter for øyeblikket på skolen nå så jeg må vente å poste de beste klippene jeg vet om akkurat nå.

Link to comment
Share on other sites

Landau er helt rå med Straten sin. M-m-mm.

Har fryktelig stor sans for Jeff Beck:

Ikke så tøft kanskje, men fin lyd har definitivt Eric Johnson:

Knopfler og Frusciante har også knalle Strat-toner.

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Flere av de store orginale er nevnt. Denne som jeg fant her passer også i Gibson tråden.

Muligens ikke så orginal, med den er likevel en drivene god rock 'n' roll låt med gitarlyd langt over gjennomsnittet.

Anouk - Searching (Live)

http://www.youtube.com/watch?v=FFnl0Wy3ekU

/...hmmmm - Denne tråden med alle tube-objektene tryna Firefoxen 3.03 på W2k :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.