Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp til å spille på 2 strenger eller flere


Frostskog
 Share

Recommended Posts

Hallo!

Eg har en gitar stående og syns virkelig eg burde lære meg og spille på den.

Altså, det eg trenger litt hjelp til er og spille, enkelt og greit. prøver og lære meg sangen Lost Wisdom av Burzum, men hvrdan skal eg slå på strengene?

går fint når bare en streng skal spilles på, men 2 da blir det bare rabalder og styr :S

Noen som har tips? og musikklærer/skole er ikkje aktuelt :)

Noen fine videoer, om akurat dette?

Link to comment
Share on other sites

Når du skal spille sanger der det spilles på 2 strenger samtidig noen plasser (introen til Nothing Else Matters feks.) er det greit å lære seg fingerspill med høyrehanda. Altså uten plekter. Jeg bruker vanligvis tommelen og pekefingeren, men du må nesten finne ut hva som passer best for deg. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Det er jo greit å få både skriftlige tips og se på instruksjonsvideoer om dette emnet... men det er jo bare slik at uansett hvordan en vrir og vender på dette så er det en treningssak! Ingenting kommer av seg sjøl, så det er øving som skal til... og brått så har en skjønt hvordan en skal gjøre det for å få den lyden en ønsker sjøl... eller for å få til en teknikk som passer seg sjøl. Det er vel slik at dette er ett av de emnene som ikke har noe fasitsvar... egentlig...?

Regner med at hvis vi hadde trommet sammen en hel gjeng her fra forumet, så hadde vi fått like mange forskjellige nyanser av teknikker som vi hadde hatt gitarister. Noen fellesnevnere hadde nok gått igjen, men hver gitarist har jo etter det jeg har erfart sin egen vri som passer vedkommende best. Det gir seg jo også gjerne utslag i forskjellige lyder fra ellers likt utstyr...

Link to comment
Share on other sites

Lillebjørn Nilsens gitarbok. Alt annet blir for vanskelig for deg å starte med.

Er enig med gummitz. Mulig at introen til "nothing else matters" gir deg litt trening i å spille på mer enn en streng, men den er ikke til noen hjelp hvis du ikke kan å spille gitar fra før. På meg høres det ut som om du trenger grunnleggende trening, og da er en gitarbok i dette sjiktet det bør satse på. En gitarbok er heller ingen distraksjon, i motsetning til den store verdensveven ;)

Edited by metalhead
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.