Web Analytics
Jump to content

Roland GR20


sidney
 Share

Recommended Posts

Har litt lyst på en gitarsynth. Noen som har erfaringer med denne? Er først og fremst nysgjerrig på montering av midimikrofonen og hvordan stasjet påvirker spillefølelsen. Planlegger å eventuelt montere på en strat.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt etpar av Roland sine gitarsynther.

Skjønner ikke helt hva du mener med "påvirke spillefølelsen"?

Det er ikke i veien på en strat hvis det er det du tenker på.

Har hatt det montert på strat selv men har bedre erfaring med gitarer som har

hatt GK pickupen integrert på en måte, har som regel trigget bedre også.

I tillegg slipper man da GK enheten montert på gitaren (i tillegg til pickupen)

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat det jeg er redd for. Det er kjipt å ødelegge utseendet på straten, og jeg er redd ledningen kommer i veien for håndbaken. Går det an å ta av og på greiene etter humør, eller er dette mer permanent?

Link to comment
Share on other sites

Nåja, er enig i at det er stygt, men for de som ikke er gitarister, så synes de det ser skikkelig barskt ut. Litt sånn "Robot"- aktig, liksom. Kanksje litt sånn "stygtpent"? Litt av grunnen er vel kanskje at jeg har satt dette på en sunburst Fernandes- strat, og da blir "krasjen" enda større enn hvis den satt på en mattsort sintinggitar med sorte kromdeler.

Men til monteringen. Jeg har brukt tape for å montere hexpickupen, og det blir helt stabilt, ingen problemer. Derfor er det null null og sånn ekstra i gitaren. Ulempen er jo at hvis jeg skal fjerne pickupen, og fikle til en god innstilling, så tar det ganske mye tid, og en skikkelig justering er helt nødvendig for at dette skal tracke bra og funke slik det er ment. Så svaret er egentlig "nei", det er ikke noe man "slenger på plass" når det skal brukes. Da skal du i hvert fall bruke litt tid på en mekanisme som lar seg montere helt likt hver gang, og fjernes enkelt og greit.

Jeg synes ikke kabelen er i veien for håndbaken, men jeg pleier å hvile håndbaken på stolen i stedet for på kroppen. Det er muligheter for å justere den kabellengden, så jeg synes ikke det er et stort problem.

Sum- jeg synes kanskje at man bør ha mer enn en gitar før man tester ut dette. En av ulempene er at anslagsteknikk, hvor på strengen man slår an tone, hvordan og så videre, spiller ikke den store rollen.

Derfor mener jeg at man for eksempel kan kjøpe seg en billig gitar, da gjenre en med dårlige pickups og slapp sustain, men god å spille på, og bruke den til dette bruket.

Det er i hvert fall et hvis man bare vil bruke gitaren som en kontroller "i stedet for en synth man ikke kan spille på", og ikke i "blanding" med pickups og slikt.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt GR-20 i noen år nå, på bass gitar. Det fungerer meget bra.

Spillefølelse vil jo være anderledes - lyden påvirkes ikke på samme måte med synth som når man spiller vanlig. Det blir for eksempel ikke en anderledes lyd når man spiller nær stolen i forhold til nær halsen, slik det ellers blir. MIDI lyden er jo lik uansett, bare forskjellig styrke.

Men jeg er ikke enig i at man kan bruke et dårlig instrument til GR-20 o.l. - har man dårligere sustain i gitaren så vil det medføre at man har dårligere sustain på MIDI lyden også - dvs. ikke kan gjøre pitch-bend greier og slikt i så stor grad. Og dødpunkter vil også i noen grad overføres til synth lyden.

Når det gjelder pickup tingen som monteres på instrumentet: hvis man mener alvor så burde man installere den interne typen. Den ser mye bedre ut, og er mye mer praktisk i bruk også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en GR 33 som jeg kjøpte her på forumet, meget god stand, alle manualer, hexpickup, kabel, monteringsdetaljer osvosv. Mener den kostet meg rundt 2500 kroner. Det er den verdt, en GR33 er jo en komplett JV-80, hvis jeg ikke tar feil. Minus tastene, da, selvsagt.

http://www.vintagesynth.com/roland/jv80.shtml

Jeg har lyst på en sånn:

http://www.vintagesynth.com/roland/gr700.shtml

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jo satt min på en sustainer- gitar, og det er da ikke helt tilfeldig, men var som sagt et forslag til hvordan man kunne skaffe seg en relativt rimelig "host" til kontrolleren..

Er den interne pickupen å få kjøpt i "løs vekt", altså?

Ja den heter GK-KIT-GT for gitar eller GK-KIT-BG for bassgitar.

http://rolandus.com/products/productdetail...amp;ParentId=55

Enhver Roland forhandler kan skaffe denne, selv om den kanskje ikke står i listene de har. Koster vel 1300 kroner omtrent.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.