Web Analytics
Jump to content

kjapt spørsmål


katari
 Share

Recommended Posts

kan huske at jeg slet litt med grepene fordi jeg har små hender og korte fingre sist. er det noen elgitarer som har en hals som er smalere enn "normalen" og som samtidig er gode til rock/pun/metal bruk. og evt hvor kan man få kjøpt de.

Link to comment
Share on other sites

Eg har sjølv små hender/korte fingrar, og syns det funkar fint med min Epiphone Les Paul Standard... Då eg skulle kjøpe gitar blei eg anbefalt Hagstrøm Superswede der eg skulle handle, men denne var rett og slett vond å spele på pga av halstjukkelsen...så den anbefalar eg ikkje, sjøl om den ofte blir nevnt som ein super begynnar-gitar :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Halstykkelsen varierer også innenfor disse modellene. Du får en Hagström Ultra Swede med "utra-tynn" hals som de sier selv, og du får en Epiphone med "50s neck" som for mange oppleves som i tykkeste laget.

Gitarens "scale" vil også spille inn. Lengre scale (avstanden fra nøtta på halsen til stolen på kroppen) krever at du har litt lengre fingre for å nå dra de aller drøyeste grepene som f.eks. strekker seg over 5 bånd. Les Paul har f.eks. kortere scale enn Stratocaster, og Jaguar har enda kortere scale enn Les Paul igjen.

Kanskje en Jaguar HH hadde vært noe for deg? Anderledes design som skiller seg ut fra mengden, og kommer i sort farge med humbucker-mikrofoner.

Link to comment
Share on other sites

takk for tips! hvor får jeg tak i jaguar hh? det er en type fender? så en til sånn titusen...

hvis jeg skal velge ibanez. hvilke modeller er best til rock innenfor sånn 3000?

les paul liker jeg rett og slett ikke utseende på.

Link to comment
Share on other sites

kan huske at jeg slet litt med grepene fordi jeg har små hender og korte fingre sist. er det noen elgitarer som har en hals som er smalere enn "normalen" og som samtidig er gode til rock/pun/metal bruk. og evt hvor kan man få kjøpt de.

Har du egentlig spesielt små hender og korte fingre ? Jeg mener, før man lærer seg å spille føles det jo ofte som om fingrene er for korte og at det er tungt å presse strengene ned mot gripebrettet, men det er jo en del av det å lære seg å spille. Man blir jo sterkere og øver seg sakte men sikkert opp til å strekke og bøye fingrene på måter som virker nesten umulige i utgangspunktet.

Det er vel min påstand at det ikke er så fryktelig stor forskjell på gitar halser når alt kommer til alt. Joda en Ibanez RG har veldig tynn hals, men gripebrettet er like stort av den grunn, så om det egentlig hjelper noe særlig er jeg ikke så sikker på. En gitar med kortere mensur (strengelengde / scale) har jo båndene noe tettere sammen og du slipper dermed å strekke fingrene så mye sideveis, men forskjellen er ikke akkurat så veldig stor og det er egentlig mest på de første båndene dette utgjør noe særlig.

Gitarer med "Gibson scale" (24,75" mot Fender sin 25,5") har forøvrig tradisjonelt et flatere gripebrett og en relativt tykk hals så jeg vet ikke om jeg ville ha kalt den spesielt mer lettspilt for en nybegynner heller.

Greia med Ibanez RG og andre "super strat'er" er at de har Floyd Rose tremolo eller lignende og ofte ganske flatt gripebrett, for en nybegynner er dette egentlig ganske ubrukelig da du ikke en gang vet om du noen gang kommer til å bruke tremolo ssystmet noe særlig. Det er egentlig litt komplisert å skifte strenger, brua er "litt i veien" og strengelåsen er ofte bare en irriterende klump med skarpe kanter.. Vel, det er det jeg mener da.. kommer du på at du skal bli den nye Joe Satriani eller Vai kan du heller kjøpe deg en slik type gitar om noen år, når du har lært deg det grunnleggende.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke så store hender selv. Alle gitarene mine har dog av ren tilfeldighet 50's necks. Til og begynne med trodde jeg som deg at det ville være et problem med tykk hals og relativt korte fingre, men etter hvert har det vist seg at halsen ikke har noe å si så lenge du har riktig tommelposisjon.

Det eneste som kan være et problem er å mute og spille Hendrix style med tommelen. Ellers skulle nesten alle halser passe de fleste håndstørrelser, slik at det blir mer en vanesak.

Edited by M55ikael
Link to comment
Share on other sites

Det safeste i så måte må jo være Øyvin Fjeld sin G# gitar :rolleyes:

Anbefales på det varmeste, sjøl om den kanskje kan kjennes litt i minste laget sjøl for oss med rimelig små hender. Det er naturligvis en vanesak, akkurat som det så riktig blir påpekt lenger oppe i tråden at de aller fleste halser går greit sjøl om en har små hender også. Det er en treningssak rett og slett!

Kanskje giss´en ikke er det kuleste instrumentet sånn i bandsammenheng akkurat, men må bare si at det er et veldig morsomt alternativ...

Alle burde ha en!! ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.