Web Analytics
Jump to content

Bytte av tremolo


Recommended Posts

Eg driv å restaurerer ein gammal Epiphone strat-sak, denne har ein dårleg floyd-rosekopi montert. Sidan denne for det første er grusomt stygg og for det andre heilt ræva, har eg lyst å skifte den ut med ein heilt vanlig standard tremolo. Let dette seg gjere? Tenkjer då mest på holet som er utfresa for sustainblokka, kor stort er dette holet på gitarar med standard tremolo?

Link to comment
Share on other sites

Det spørsmålet tror jeg er litt vanskelig for de fleste å svare på, da slikt varierer med ulike floyd utgaver og gitarer. Det som derimot er sannsynlig er at du kan montere en wilkinson trem og fortsatt bruke de de eksisterende stud/stud hullene. Jeg tenker nok at en Vintage type med 6 skruer også passer helt fint. FR utfresninger er generelt større enn til alle andre tremoloer, men du må nok prøve deg frem eller måle dine egne utfresninger og sammenligne med standard utfresninger på strat f.eks. Data på slikt finner du sikker hos f.eks http://www.warmoth.com eller http://www.stewmac.com

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Ser ut som ein 6-hols vintage tremolo fra Warmoth kan passe. 2-hols er utelukka då avstanden mellom studs ikkje stemmer med gitaren min. Men, sidan eg er so å seie grøn på dette området, hadde det vore fint om nokon kunne dobbelsjekka måla for meg: Utfresinga i gitaren er 80x26 mm (3 1/8"x1"). Skulle vel gå greitt å montere ein slik tremolo?

http://www.warmoth.com/hardware/bridges/pd...ole_Diagram.pdf

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at jeg nevnte wilkinson er fordi disse passer i mange ulike gitarer med ulike avstander mellom stud'sene. Men det er mulig FR stud'sene sitter uvanlig langt fra hverandre eller for nærme eller lang i fra halsen (slik at strengelengden blir feil) men jeg ville nå sjekket det ut da..

Om en tremolo passer i forhold til ufresning avhenger også av hvor utfresningen er plassert på kroppen ikke bare hvor stor den er, altså kan du riskiere å mangle hvilepunkt i bakkant på en 6 punkts vintage trem f.eks.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Mulig at eg er blind, men finner kun 1 type wilkinson tremolo med 2 studs på stewmac, og denne har en avstand på 55.56 mm senter til senter, mens det på min gitar er 70 mm senter til senter... Blæh, kanskje dette blir litt for avansert for meg... :blush:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.