Web Analytics
Jump to content

Kantene på båndene må files litt....


Foo
 Share

Recommended Posts

Halsen på bassen har krympet tydeligvis for båndene stikker ut en smule overalt i grunn på halsen og det er litt ubehagelig å kjenne kantene . Hva bør man file det med? Det er ikke aktuelt å sende den til en proff i denne omgang. Finnes det noen fil som er egnet til dette som noen har prøvd? Kanskje en dremel er egnet til slikt, jeg har en liggende.

Link to comment
Share on other sites

OK- da hadde jeg helst brukt en keramisk stift, eller en diamanfil. Halsen er jo lakkert, men ikke gripebrettet, og det er heller ikke binding på den bassen. Et par drag er det som skal til. Fælt så tørt det er hos deg, da. Det er ikke sånne problemer på den jeg har her.

Ved et par tilfeller, der det har vært "litt å ta av", har jeg brukt en stor diamantfil, fjernet skaftet, og dratt et par drag på langs på hver side av halsen før jeg har brukt en flat keramisk stav på hvert bånd etterpå. Det er mye mindre metall som skal fjernes enn det man tror. Ta deg god tid, denne operasjonen har ganske høy "fiklefaktor". Problemet er jo at treverket, som man ikke ønsker å fjerne, er mye mykere enn båndene.

En billig, stor diamantfil finner du på Biltema. Jeg kjøpte en der, og den fungerer riktig så bra til dette bruket.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Her er en side som blant annet viser hvordan det gjøres.

http://www.manchesterguitartech.co.uk/refret.html

Jeg leste denne siden før jeg gjorde det, men hadde ikke en sånn blokk, så jeg har brukt en stor diamantfil og tålmodighet i stedet for. Det er viktig å få satt opp filen med en passende vinkel får man setter i gang. Man vil jo gjerne fjerne de små ekle metallbitene som stikker ut, og ikke noe annet.

Som før nevnt, tar det forbausende kort tid, det er ikke mye materiale som skal fjernes.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
I mitt tilfelle har nok treverket i halsen krympet i løpet av sommeren og høsten spesielt. Det var kanskje en liten antydning til dette når jeg fikk den. Men veldig lite.

Dette har jeg spekulert litt på... Er det for at det er for mye luftfuktighet, eller for lite, og er det for at det blir varmt eller kaldt? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.