Web Analytics
Jump to content

Mic-plassering


Joe
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer på om dere har noen tips til hvordan jeg skal plassere mikrofonene når jeg skal spille inn gitar-tracks. Jeg bruker Shure-SM57 mikrofoner, og lyden jeg er ute er noe i nærheten av det John Norum har på Europe's siste album Secret Society (sinnsykt bra album btw B) ). Lyden skal være litt bluesy og med masse trøkk og den "in your face" feelinga.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å sette micen i ytterkant, men på skrå innover mot midten. Hvis du skal plassere micer i rommet, vil det lønne seg å bruke kondismicer som har høyere følsomhet, Ofte brukt, er en mic i høyttaler + en eller to i rommet.

Link to comment
Share on other sites

Finnes ingen fasit på dette spørsmålet. Har fått demonstrert hvor forskjellig opptaket kan bli bare ved å endre plassering av mikrofon. Nesten skremmende. Prøv deg med forskjellige settinger. Det har du mer igjen for i form av egne erfaringer. :)

Link to comment
Share on other sites

Som før nevnt- det er ingen fasit på dette.

Selv har jeg funnet ut at jeg ikke skal bruke tid på å få til dette. Jeg bruker ampsimulator på PC-en, blir minst like bra som mine mer eller mindre vellykkede forsøk på å mikke opp forsterkeren. Jeg tror ikke jeg er tålmodig nok. Det å plasser mikrofoner riktig tar veldig lang tid. Jeg vil heller spille.

Vil du lære det, kan du også lære en del ved å bruke ampsimulator og leke med de forskjellige mikrofonene, og plasseringsmulighetene i simulatoren.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.