Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker, MArshall jcm 2000


Bendikbi

Recommended Posts

Vuderer å kjøpe meg ny forsterker, og å selge min gamle marshall avt 275 combo. Har sett på MArshall jcm 2000 m/kabinett, men ser at det er mange forskjellige versjoner innen jcm2000. DEt finnes dsl 50, dsl 100, tsl 60 osv. Hvilken er best?

Hvis jeg skal kjøpe ny forsterker må jeg også ha med et kabinett, og hvilke kabinetter er gode? DE som gjerne følger emd er bl a marshall 1936 og 1960A.

Jeg vil ikke bruke mer enn omtrent 5000 kr

Noen som har peil?

EDIT: Budsjett (til 5000 kr)

Edited by Bendikbi
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 92
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

^ De to ampene er jo ganske foskjellige, er de ikke?

Alt etter hvilken musikk man liker.

Jeg har ingenting imot JCM2000, da jeg syns den låter knall.

men ellers så ville jeg gått for en JCM800 fremfor 2000.

Hvilken sjanger spiller du? Finnes mye annet bra der ute, enn Marshall. bare få som vet. :)

Link to comment
Share on other sites

Ganske stor forskjell på Marshall modeller som er nevnt her. Jeg ville prioritert dem slik:

1. JMP 50/100w (1987/1959) Klassisk Marshall lyd uten mastervolum, høyt og tøft. Fra 65/66

2. JMP 50/100w (2204/2203) Første serien med mastervolum. Fra 76

3. JCM800 50/100w (2204/2203) Fortsettelsen av JMP-serien. Kvaliteten synker fra ca. 82-83.

5. JCM800 50/100w (2205/2210) To kanals-modeller som noen syns er veldig bra, andre liker dem ikke, særlig clean kanalen får mye pepper.

6. JCM2000 50/100w DSL Mange Marshall entusiaster syns denne låter fint, men styrer unna TSL. TSL får mye kritikk fordi den har noen

mellomtonefrekvenser som mange ikke liker.

I tillegg er det jo noen fine jubileumsmodeller å få kjøpt.

Når det gjelder kabinett, så kjøp et 4x12 med enten 25w eller 30w elementer, hvis det ikke er metall du skal spille. Da kan sikkert 75w elementer være greit også.

Edit: Jeg har ikke nevnt JTM modeller her, det er ikke fordi de ikke fortjener en plass på lista, men fordi jeg ikke regnet dem som aktuelle.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan som regel ikke fordra marshallforsterkere men for noen dager siden prøvde jeg en JVM410 kombo og den låt faktisk jææævlig bra. Det er vanskelig å si hva som er best for DEG. Hvilken type musikk spiller du?

Link to comment
Share on other sites

Hei du!

Om det absoludt er Marshall-stack du skal ha så ville jeg ha lagt i et par tusen ekstra og kjøpt noe slikt:

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkod...amp;WT.svl=Link

eller kanskje noe slikt:

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkod...amp;WT.svl=Link

Har du gitar kanskje?

Har en Gibson LP studio og en fender am. strat deluxe. SPiller for det meste god gammel rock som led zeppelin, deep purple osv. Det hender at jeg spiller litt jazz iblandt, samt blues. Litt forskjellig ;) Men ikke noe metal

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hatt en JVM410 topp med classic kabinett. En helt OK amp, men som krever en del jobb med innstillinger. Når det gjelder Marshall (og også andre amper) har jeg mest tro på (og best erfaring med) amper som er enkle i sin oppbygning. Jeg gikk fra JVM410 til en Plexi Super Bass, og for meg var det ingen tvil om hvem av de ampene som låter best. Jeg brukte tid på å lete etter Marshall lyden i JVM'en, og syns det funka sånn OK etter en stund. På Super Bassen var bare lyden jeg ville ha der med en gang. Jeg veksler også på å bruke Strat og LP.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

"Styret" med en attenuator er vel ca. like mye styr, eller mindre, enn det det er med en effektboks. En jack inn, og en jack ut. De fleste attenuatorer trenger jo heller ikke strøm, og er vel da mindre "styrete" enn en vanlig effektboks på gulvet.(som noen av oss har opp til flere av)

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

selv har jeg en DSL100 som jeg bruker Hotplate på. Mindre styr enn det får du egnetlig ikke om du plugger gitaren rett inn. Jeg er hvertfall storfornøyd med min forsterker og får alt fra meget god clean til veldig kraftig vreng. Bruk forsterkern og skru mest mulig på den istedet for bokser så skal du se at du får veldig mye godlyd ut av en DSL100:)

Kjøpte mitt brukt men ser nyprisene har gått opp litt siden den gang og det har jeg lagt merke til at bruktprisen også har gjort.. Men jeg kan hvertfall anbefale en DSL100!

Link to comment
Share on other sites

Så...konklusjon er, at jeg bør heller spare litt til en jcm 800 fremfor jcm2000? Men at jmp-modellen (e?) er best. Kan vel bare se på lista til GunnarpåMo...

Men, hvis jeg skal kjøpe ny forsterker vil jeg jo selge min gamle, som sagt en marshall avt 275 combo. Den er vel 4 år gammel og i veldig god stand (ingen "mangler" som jeg vet om), samt at fotbryteren er splitter ny. Jeg ga 5000 for den for 1 1/2 år siden. Jeg kan vel få 5000 for den i dag, om ikke mer? Så for en liten stund siden samme amp, på finn til 6000,-....

Link to comment
Share on other sites

Så...konklusjon er, at jeg bør heller spare litt til en jcm 800 fremfor jcm2000? Men at jmp-modellen (e?) er best. Kan vel bare se på lista til GunnarpåMo...

Men, hvis jeg skal kjøpe ny forsterker vil jeg jo selge min gamle, som sagt en marshall avt 275 combo. Den er vel 4 år gammel og i veldig god stand (ingen "mangler" som jeg vet om), samt at fotbryteren er splitter ny. Jeg ga 5000 for den for 1 1/2 år siden. Jeg kan vel få 5000 for den i dag, om ikke mer? Så for en liten stund siden samme amp, på finn til 6000,-....

Jcm 2000 vil nok ikke være et så dårlig valg. Spesielt DSL utgaven, og den er jo noe rimeligere enn TSL'en også. Mange her har nå diskutert hvilken Marshall er "best" og omtrent ramset opp alle modellene som finnes. (For å overdrive litt ;) ) Vintage Marshaller uten mastervolum, må du kjøre veldig hardt for å få "godlyden" ut av, og det er grisehøyt som regel. JCM 800 er en meget god amp, men ikke noe særlig å spille clean på. JCM 2000 i hvert fall den mest allsidige av de som er nevnt, og som kan være innenfor ditt prisleie.

Når det gjelder avt 275-ampen, så ser det ikke ut til at den ble solgt. Ergo; prisen for høy. Du får den ny for 8000,- og i dette prissegmentet er halv pris det mest vanlige.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.