Web Analytics
Jump to content

To små gitarprosjekter


Recommended Posts

Endelig er jeg ferdig med to små sideprosjekter som har dratt ut i langdrag. Jeg har holdt på litt med disse, og det har gått ut over tempoet på Glorocasterprosjektet, men nå er de ferdige, så da er det håp om å få mer fart på Glorocasteren, også.

Dette er to gitarer som har blitt kjøpt inn, uten at jeg egentlig har så veldig bruk for dem. Straten kjøpte jeg fordi jeg synes fargen var pen, og det samme med telen, egentlig, og så hadde jeg litt lyst på en telecaster.

Telen er egentlig en SX, men jeg likte ikke fasongen på headstocken. Derfor fikk jeg blandet en boks spraylakk i riktig farge, og sagde vekk det som ikke passet. Så var det lakkering, på med logo, og klarlakk.

Lyden var litt slapp, men etter en liten handletur hos Guitarfetish har den fått rails og aktiv elektronikk, med 20 Db boost og aktiv mellomtone og diskantkontroll. Jeg er meget godt fornøyd med resultatet, gitaren har fått en typisk Tele- lyd, med et veldig stort spekter av lyder. Det ble litt trangt, så den typiske Tele- pickupvelgeren måtte ut. Den har fått coilsplit, også. Som du kanskje ser, har også denne gitaren blitt skjermet mot støy.

Jeg har laget et nytt deksel til den, det ble ikke noe pent med en masse hull plassert på feil sted. Da ble dekselet sort i stedet for krom. Lurte litt på å lage et deksel i høyglanspolert aluminium, men droppet det. Det er ganske mye arbeid, og jeg synes den ble fin som den ble. Den skiller seg litt ut, som seg hør og bør for en "custom"- modell.

Lommen til elektronikken lagde jeg av to lag med gaffatape. Fungerer like bra som en ferdig lomme til veldig mye mer penger.

67199_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26533/67199.jpg

67200_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26533/67200.jpg

Slik ser kontrollene ut på oversiden. Diskant/mellomtonekontrollen står litt høyt opp, men det er rett og slett ikke plass til å ha det dypere. Det ligger et 9- volts batteri under..

67202_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26533/67202.jpg

Gitaren er litt gulere i virkeligheten enn det den er her.

67205_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26533/67205.jpg

Tok et ekstra bilde inne for å få fram fargen, og matchende headstock. En liten advarsel- spesialblandede sprayboksfarger koster 300 kroner. Jeg spurte ikke om prisen før jeg skulle hente den, og fikk litt bakoversveis. Kjøpe lakk til 1/3 av verdien på gitaren er kanskje ikke det lureste jeg har gjort. Sammen med det pickupene kostet, og for ikke snakke om arbeidstiden, kunne jeg fått meg en meget grei Fender Tele, tror jeg. Men den hadde ikke vært så unik.

Jeg er rimelig sikker på at de fleste "teleplukkere" hadde sittet igjen med et stort glis om munnen etter å ha prøvd denne. Pickupene og den aktive elektronikken gjør gitaren til en skikkelig artig gitar.

Kvaliteten på SX- gitaren er bra. Fin lakk, bra hals, helt greie stemmeskruer, men har kjent bedre, båndarbeid og slikt er på høyde med langt dyrere gitarer.

Stratocasteren kostet vel rundt 800 penger, og var ikke mye til gitar. Det burde jeg vel ha visst, men selgeren lovte at gitaren skulle ha "horny sound", og det måtte jeg simpelthen teste. Kortversjonen av det var at jeg ble skuffet, den var faktisk ikke mye å skryte av. Fargen var fin! Litt etter lyset, er den grønnaktig, litt gul eller sølv.

Halsen var skjev, lyden i den var lite spennende og flat, veldig lav output, stemmeskruene var elendige, og båndarbeidet var under en hver kritikk.

Men med Fender USA pickups, en ny hals med nye stemmeskruer og litt fikling, full jording av hulrom og slikt, har det blitt en grei gitar. Ikke noen stor gitar, men en helt grei en. Jeg har lekt meg litt med waterslidelogoer på disse gitarene, mest for å øve meg. Det er litt jobb, men jeg skal innrømme at det setter prikken over i-en. Hensikten er ikke å lage "falske" gitarer, så logoen ligner, den er ikke helt korrekt.

Nok en gang hadde det vært smartere å kjøpe en rimelig ekte Strat, tror jeg. Men det hadde ikke vært så morsomt.

Den er litt grønnere, og med litt mer tydelig flake- effekt enn det det kan se ut på dette bildet. Jeg tenkte jeg kunne henge den på kontoret som pynt.

67203_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/26533/67203.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Kommentarer mottas med takk!

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Takk for hyggelige kommentarer.

Siden jeg ikke har noe ønske om å drive med forfalskning, er begge gitarene utstyrt med logo som ser "riktig ut" på litt avstand, men som er litt forandret. Telen, for eksempel, heter "Ratocaster T". Logoen på Straten er litt photoshoppet i tillegg, rett og slett fordi det ikke skal se så likt ut på bildet.

Noen er ganske nøye med dette med logoer og slikt, og jeg ønsker ikke å provosere noen.

Selv ser jeg på dette litt sånn- man kan ha en "falsk" Stratocaster uten å være kjeltring, akkurat som at man kan ha hagle uten å være kjeltring. Så kan man diskutere til man blir grønn om det er dustete, unødvendig og så videre.

Jeg gjorde dette for å øve meg på å lage logoene, montere waterslides med montering og så videre. Greit å kunne hvis man for eksempel får lyst til å lage egen logo eller restaurere ekte vare en gang i tiden.

Link to comment
Share on other sites

Den har en veldig artig farge, ja. Det er mulig strengehøyden er i slappeste laget. Skulle ønske jeg kjente en "teleplukker" som kunne tyne den litt skikkelig, og så legge ut et lydklipp eller tre. Det er mulig at "en kredittkorthøyde" på shimsingen er i råeste laget, og jeg må ned på "postitlapp"- nivå. Fire lag er som kjent hakket under "Visa".

Den låter veldig bra, synes jeg, og med et særpreg og spenn i lyden som lover godt.

Nå skal det sies at jeg har et veldig dårlig sammenligningsgrunnlag og erfaring når det gjelder tele- aktige gitarer, men når den kvakker og twanger når jeg spiller på den, kan ikke utgangspunktet være helt håpløst.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.