Web Analytics
Jump to content

Ibanez-gitarer - noen erfaringer?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg har en liten stund sett på Ibanez S470. Syns ikke den har ille design, ut ifra middelmådige Youtube-klipp har den bra lyd, den har tremolo, men jeg har ennå ikke prøvd den selv. Det skal jeg jo selvfølgelig gjøre snarest mulig.

Men er det noen her som har erfaringer angående den?

Holder den bra på stemminga?

Er den lettspilt? (:P)

Går det an å stemme ned gitaren (drop d, f eks) uten å måtte justere hele bridgen?

Selges den med bølgeinlays:

2029010_31_1_2008_15_4_10_104.jpg.jpg

eller diamantinlays:

S470_BK_1M_07.gif

nå?

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 61
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har en sånn. Jeg synes det er en bra gitar, stolen er helt fantastisk, en kulelagret FR- versjon. Du kan divebombe alt du orker uten at den mister stemmingen. Jeg har omtrent 25 strengeinstrumenter, og dette er den som jolder best på stemminga av alle sammen. Kanskje bortsett fra bassene mine, men det er noe annet.

Den er lettspilt, har en slank hals, og stort sett har jeg ingenting å utsette på den.

Det jeg ikke liker med den, er at jeg synes singlecoilen ikke låter "glass" nok, den er liksom litt anonym. Når det er sagt, har jeg lest at andre klager på humbuckerene, men de er jeg veldig fornøyd med. Pickupene er ikke veldig særpreget, men gir deg gode muligheter til å forme lyden med eq og effekter. Det kan jo være både positivt og negativt, alt etter hva man ønsker seg. Gitaren har bra sustain, men den er ikke noe "sustainmonster" Kroppen er av mahogny, og litt mindre enn mange andre gitarer.

Sum- en anvendelig gitar som kan brukes til mye, byggekvalitet er flott, men ikke noe "påkostet" juggel. Det er et verktøy, og den har liten "åååå- så lekker!!"- faktor.

Jeg er dyster nok av natur selv, så jeg har ikke forsøkt å stemme den ned til under C, men kan ikke tenke meg at det er noe problem. Man justerer stivheten i stolen bak på et eget hjul, uten verktøy, så det er rimelig enkelt.

Min har bølgemønster, aner ikke hva som selges nå.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

som billig "metal"-ish gitar så liker jeg veldig godt RG-modellene

jeg har en RG-370 som jeg prøver å 'pimpe' :P det er en held svart gitar som egentlig er ganske kjedelig å se på.... den har en Wizard II hals som jeg liker veldig godt, god å spille fort på og blir ikke så sliten i tommelen når du spiller rytmer... den har og en EDGE III floyd-kopi fra Ibanez, som er veldig flat i forhold til en orginal Floyd Rose, noe jeg liker veldig godt, den er og freset på en sånn måte at du kan dra den opp en del, men ikke nok til å ødelegge strengene, selv er jeg ikke så veldig gad i noen av mikrofonene, singlecoilen min skurrer, dette har jeg snakket med butikken om og funnet ut at jeg egentlig kan levere den inn igjen til rep, men jeg bruker den adri uansett, jeg bruker for det meste bare i stolposisjon... bruker single coien en skjelden gang når jeg spiller på clean... har en annen gitar som har bedre cean lyd

Link to comment
Share on other sites

En kamerat av meg har en S470, og jeg synes det er en meget behagelig gitar å spille på. Pickupene er også helt ålreite, men jeg tror nok jeg hadde byttet dem ut med noen andre hvis det var min gitar. ZR-tremoloen er veldig stabil og bra, liker den bedre enn Edge III-tremoloen som sitter på de billigere RG-gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Pickupene kan jo byttes ut hvis jeg finner ut at jeg trenger nye en dag.

Men treverket; får man fin, fyldig lyd ut av denne fjøla? Den er jo relativt tynn, right? Har en Epi Les Paul Std. nå, er faktisk ganske fornøyd med lyden i den. Syns bare den er en smule vrien å spille soloer på, ettersom det er litt kronglete å nå fra til de øverste båndene osv. Tror også jeg hadde likt en hals som ikke var lakkert/som ikke klistrer seg fast i hendene.

Edit: En ting jeg synes er litt kjip med pickupene i Les Paul-en min, er at lyden fort kan bli for mørk og ikke "tight". F. eks hvis jeg riffer enkelttoner på E og A, så glir tonene ofte inni hverandre (hvis jeg spiller main-riffet i Blackened, for eksempel). Er ute etter en tightere lyd, hvis dere skjønner.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Jeg er dyster nok av natur selv, så jeg har ikke forsøkt å stemme den ned til under C, men kan ikke tenke meg at det er noe problem. Man justerer stivheten i stolen bak på et eget hjul, uten verktøy, så det er rimelig enkelt.

Men nøyaktig hvordan gjør man det? På gitarer uten tremolo er det rimelig greit, bare skru på stemmeskruen.

Link to comment
Share on other sites

Tja, man må åpne strengelåsen med en unbraconøkkel, og stemme ned med stemmeskruen. Så låse, og så finstemme med skruene på stolen. Mener du å slippe ned bare 6. strengen, eller alle strengene en hel tone?

Hvis det er det første, må man nok ikke justere stolen noe.

Angående forskjell på S- og RG til omtrent samme pris- det er ikke store forskjellen .Disse pickupene brukes på RG-er også, hvis jeg ikke tar feil. Det jeg opplever som forskjell, er at kroppen er litt mer behagelig, ikke så kantete, og at tremoloen er bedre.

Link to comment
Share on other sites

På den annen side, så vet jeg ikke om jeg gidder å kjøpe en gitar jeg må bytte ut pickupene på. Så rik er jeg ikke.

Får vel dra ut til Oslo og prøve den en gang :P Regner med at de har litt Ibanez på Imerslund i Trondheimsveien?

Link to comment
Share on other sites

På den annen side, så vet jeg ikke om jeg gidder å kjøpe en gitar jeg må bytte ut pickupene på. Så rik er jeg ikke.

Får vel dra ut til Oslo og prøve den en gang :P Regner med at de har litt Ibanez på Imerslund i Trondheimsveien?

Det med pickupene er ikke en så stor greie som jeg kanskje fikk det til å høres ut som. De er ikke noe dårligere enn på andre gitarer i samme prisklasse.

De har Ibanez på Imerslund, ja. Er ikke sikker på om de har S470, men det er jo sannsynlig siden det er en ganske populær modell. Han jeg kjenner som har en kjøpte den på Riff, så du kan eventuelt kikke der også.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

S470 er sikkert en super gitar, men blir den litt billig som erstatter for en Epiphone Les Paul Standard? Vil jo ikke ende opp med noe på samme nivå som den, eller enda dårligere. Så kan noen komme med noen andre forslag til gitarer? Skal brukes hovedsaklig til rock og metal, men vil gjerne at man kan spille Hendrix-stuff på den og (riktig lyd, osv.). Krav: Tremolo, pickuper som duger til rock og metal, litt fresht design (men ikke for ekstremt! RG-modeller er litt for pointy for meg, med unntak av den under, som godkjennes av meg), spillbarhet, helst ikke for tung,

Har sett på:

S470 (rundt 6000kr)

RGT6EX (RG-design, EMG 81 og 85, 24 bånd, tremolo - rundt 10.000kr)

Prisen er ikke noe jeg kan si så mye om nå, det får jeg bedømme utifra forslag dere kommer med. Viktig at jeg får mye får penga, og et bra og lettspilt instrument.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt en epi standard, også, og etter min mening banker S470-en epien i byggekvalitet og lyd. Den kjennes dyrere og mer påkostet ut, og har ikke sånn kjempetykk, småekkel lakk som Epien. Nå er de jo ikke så lette å sammenligne, i og med at det er to veldig forskjellige gitarer, men min følelse for de to gitarene er slik. Den har en brightere tone enn en Epi LP.

Derfor trenger du ikke være redd for det, det er jo ikke noen "billig" gitar slik sett. Det ender nok opp på din egen smak. De fleste som prøver den, sier to ting først- "Oj, så liten!"- så løfter de den opp og sier "Oj, så tung!". Etter det er mange bare et stort smil.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.