Web Analytics
Jump to content

16 bit/44,1 kHz kontra 24 bit/96 kHz


Guest Elma
 Share

Recommended Posts

Trenger litt hjelp her. Jeg skal ha meg et eksternt lydkort, men er ikke den skarpeste kniven i skuffen vedr. recording. Men det er det jeg har tenkt til å gjøre noe med. Men, hvordan vil jeg merke forskjell på et lydkort med 16 bit/44,1 kHz kontra 24 bit/96 kHz. Vil førstnevnte funke til hjemmebruk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett litt på det nye USB lydkortet som kommer nå straks fra Yamaha. Det er Audiogram 6 jeg ser på. Det som tiltaler meg en del ved dette er antall innganger (vet jeg ikke kan bruke alle samtidig), men jeg kan slippe å måtte koble om. Bruker i tillegg en mikser. Men jeg syntes spesifikasjonene ser relativt "dårlige" ut, sammmenlignet med andre. F.eks 16/44.1 og ut fra det jeg ser USB 1.1. Vil noe av dette volde meg problemer? USB 1.1? Er det noen som har noen kommentarer til dette lydkortet.

http://www.yamahasynth.com/products/audiog...ifications.html

Takker så mye til dere som har svart meg. Har dere ytterligere kommentarer, please let me know.

Edited by Elma
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg er fryktelig usikker her nå. Det nye Yamaha kortet tiltaler meg veldig med tanke på innganger og så klart pris. Men som sagt, usikker. Skal kun brukes hjemme med opptak av gitar og mikrofon sammen med mine barn.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er lurt å satse på Firewire, hvis man har mulighet. Selv om man "bare skal spille inn litt så vidt det er, på ett og ett spor", går det ikke lang tid før behovet øker kraftig, hvis man blir hekta.

Stort sett er vel USB- utstyr begrenset til en stereomiks, og da sitter man der med unødvendige begrensninger. Man kan aldri få nok kanaler. Har man for eksempel noe morsomt hardwareting man vil plugge inn i systemet som en effekt, spiser det to kanaler out/in i tillegg.

Annet eksempel- en vokal, og et stereo- opptak av en kassegitar samtidig, noe som ikke akkurat er så veldig rått, krever tre kanaler samtidig.

Jeg mener prisforskjellen er så liten at det er like greit å satse på firewire med en gang.

Link to comment
Share on other sites

Generelt vil jeg si at man bør alltid jobbe med så høy kvalitet som ovehode mulig. Selv om slutt produktet skal være en CD (dvs. 16bit 44.1kHz PCM) så vil resultatet bli bedre om man arbeider med 24bit 96kHz i produksjonen.

Men om du kan høre forskjell - det er ikke lett for andre å vite.

Link to comment
Share on other sites

Selv om slutt produktet skal være en CD (dvs. 16bit 44.1kHz PCM) så vil resultatet bli bedre om man arbeider med 24bit 96kHz i produksjonen.

Nei

Kvaliteten på ad-converteren har mye mer å si enn om du bruker høyere samplerate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.