Web Analytics
Jump to content

16 bit/44,1 kHz kontra 24 bit/96 kHz


Guest Elma
 Share

Recommended Posts

Trenger litt hjelp her. Jeg skal ha meg et eksternt lydkort, men er ikke den skarpeste kniven i skuffen vedr. recording. Men det er det jeg har tenkt til å gjøre noe med. Men, hvordan vil jeg merke forskjell på et lydkort med 16 bit/44,1 kHz kontra 24 bit/96 kHz. Vil førstnevnte funke til hjemmebruk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett litt på det nye USB lydkortet som kommer nå straks fra Yamaha. Det er Audiogram 6 jeg ser på. Det som tiltaler meg en del ved dette er antall innganger (vet jeg ikke kan bruke alle samtidig), men jeg kan slippe å måtte koble om. Bruker i tillegg en mikser. Men jeg syntes spesifikasjonene ser relativt "dårlige" ut, sammmenlignet med andre. F.eks 16/44.1 og ut fra det jeg ser USB 1.1. Vil noe av dette volde meg problemer? USB 1.1? Er det noen som har noen kommentarer til dette lydkortet.

http://www.yamahasynth.com/products/audiog...ifications.html

Takker så mye til dere som har svart meg. Har dere ytterligere kommentarer, please let me know.

Edited by Elma
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg er fryktelig usikker her nå. Det nye Yamaha kortet tiltaler meg veldig med tanke på innganger og så klart pris. Men som sagt, usikker. Skal kun brukes hjemme med opptak av gitar og mikrofon sammen med mine barn.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er lurt å satse på Firewire, hvis man har mulighet. Selv om man "bare skal spille inn litt så vidt det er, på ett og ett spor", går det ikke lang tid før behovet øker kraftig, hvis man blir hekta.

Stort sett er vel USB- utstyr begrenset til en stereomiks, og da sitter man der med unødvendige begrensninger. Man kan aldri få nok kanaler. Har man for eksempel noe morsomt hardwareting man vil plugge inn i systemet som en effekt, spiser det to kanaler out/in i tillegg.

Annet eksempel- en vokal, og et stereo- opptak av en kassegitar samtidig, noe som ikke akkurat er så veldig rått, krever tre kanaler samtidig.

Jeg mener prisforskjellen er så liten at det er like greit å satse på firewire med en gang.

Link to comment
Share on other sites

Generelt vil jeg si at man bør alltid jobbe med så høy kvalitet som ovehode mulig. Selv om slutt produktet skal være en CD (dvs. 16bit 44.1kHz PCM) så vil resultatet bli bedre om man arbeider med 24bit 96kHz i produksjonen.

Men om du kan høre forskjell - det er ikke lett for andre å vite.

Link to comment
Share on other sites

Selv om slutt produktet skal være en CD (dvs. 16bit 44.1kHz PCM) så vil resultatet bli bedre om man arbeider med 24bit 96kHz i produksjonen.

Nei

Kvaliteten på ad-converteren har mye mer å si enn om du bruker høyere samplerate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.