Web Analytics
Jump to content

Noice gate


Troll
 Share

Recommended Posts

Feedback er bare lyden som går i loop, altså forsterkeren sender ut signalene og mikkene plukker dem opp og forsterkeren forsterker signalet igjen, og du har en ond sirkel.

En noise gate slepper ikke igjennom noe som helst før lyden når et nivå du har funnet fram til, og vanligvis så stiller du inn hvor lenge gaten skal holde seg oppe etter at nivået er for lavt og hvor lang tid den skal bruke på å lukke seg (fade out eller bare kutte rett av, eller alt i mellom).

Vet ikke om nose reduction er nøyaktig det samme.

Link to comment
Share on other sites

Feedback er bare lyden som går i loop, altså forsterkeren sender ut signalene og mikkene plukker dem opp og forsterkeren forsterker signalet igjen, og du har en ond sirkel.

En noise gate slepper ikke igjennom noe som helst før lyden når et nivå du har funnet fram til, og vanligvis så stiller du inn hvor lenge gaten skal holde seg oppe etter at nivået er for lavt og hvor lang tid den skal bruke på å lukke seg (fade out eller bare kutte rett av, eller alt i mellom).

Vet ikke om nose reduction er nøyaktig det samme.

Nei, Nose reduction er noe helt annet, det. Se denne linken, for eksempel:

http://www.plasticsurgery4u.com/procedure_..._wide_nose.html

Link to comment
Share on other sites

hinter du om hva NOISE gate er?

¿qué?

Hvorfor tror du jeg satt "Noice gate" i anførselstegn ?

Jeg vet jo utmerket godt hva en noise gate er, men her etterspørres det noe som kalles "noice gate" og det er jeg mer usikker på. Er ikke Noice en by i Frankrike eller Italia ? En byport med andre ord ? Og stenger en slik en ut støy og feedback ? Tja.. noen porter er jo oppmurte og relativt solide, så det er jo ikke helt usannsynlig i alle fall da.. men..

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Stenger disse ute bare støy eller også feedback?

Regner med at Noice Gate, Noice Reduction og alt det der er samme greia eller?

Noen anbefalinger til rimelig med greie pedaler?

Heisann. Jeg lurte på det samme for en stund siden og laget meg en tråd på et annet forum. Etter diverse innspill postet jeg dette;

Til alles ovveraskelse satt jeg ned foten og kjøpte meg en Boss NS-2 i dag og har nå testet ut litt... ^_^

Den fungerte AKKURAT som jeg ville selv med HØY lyd! (Spilte med ørepropper - haha). Eneste er at selve spillinga ikke ALLTID låt like fet pga. for mye kutting, men det er jeg villig til å leve med eller stille frem og tilbake.

Viste seg at (var vel Trond som sa det) det med feedback destroyer stemte når jeg hørte med de på musikksjappa. Ikke ment til gitar fordi det vil forandre lyd.

Kan nå hvertfall trygt anbefale Boss NS-2 Noise Suppressor. Hvertfall i forhold til prisen på 685,-.

Men setup er VIKTIG. Det viser seg å hvertfall være 3 muligheter for å koble alt sammen, og jeg tror grunnen til at det gikk så helvetes dårlig med Artecen var at jeg tok HELT feil kopling. Han på musikksjappa forklarte litt;

Alternativ 1: Den jeg tror jeg kommer til å bruke og som står i bruksanvisningen til gaten = Effektsløyfe.

Gitar til input-noise, send-noise til input-vreng, output-vreng til return-noise, output-noise til amp.

Konklusjon: Man blir kvitt all ulyd/koselyd (elektrisk støy) inkl. feedback fra amp, men noisen gater kanskje ikke like tight som alternativ 2.

Alternativ 2: Den jeg ble anbefalt av sjappa.

Gitar til input-noise, output-noise til input-vreng, output-vreng til amp.

Konklusjon: Gatinga blir så tight som mulig, og unngår feedback MEN man vil oppleve buzze-lyd (elektrisk støy) fra amp.

Alternativ 3: Slik jeg gjorde i første omgang.

Gitar til input-vreng, output-vreng til input-noise, output-noise til amp.

Konklusjon: Gjorde det ikke mye bedre... Anbefales IKKE!

-Håper dette hjalp deg noe i valget ditt ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.