Web Analytics
Jump to content

Innkjøp av utstyr


embedded
 Share

Recommended Posts

Har bestemt meg for å legge penger i noe innspillings utstyr til heimen. Det jeg er på jakt etter er et lydkort (kanskje med program, anbefalte merker?), mic (oppmikking av forsterker), tromme program (ez drummer) og monitorer? Er det noen som har noe/mer å anbefale? Jeg er ikke rundt et strengt budsjett. Jeg har fri fra skole så jeg jobber en del, og jeg kan spare opp, men jeg kan godt holde meg på 10 000 pluss/minus. Jeg vil ha best mulig for best mulig pris :)

Link to comment
Share on other sites

Skal gi deg noen tips, men lurte bare på noe først. Vil du ha en mikk som bare skal brukes på forsterkeren, eller vil du ha en god "allrounder" som du kan bruke til vokal, kassegitar, forsterker osv? Og kor mange kanaler vil du ha inn/ut på lydkortet? Det er veldig mange lydkort der ute med 2 kanaler inn/ut, men nå er det blitt såpassa billigt med flere kanaler at det er kanskje lurt å investere i det når du først er i gang.. :) Og har du firewire på pc'en din, eller skal det være usb?

Link to comment
Share on other sites

Vel det er greit du spør. Jeg vil først ha en god mic for oppmikking av forsterker, for å så skaffe noe mer for vokal og kassegitar etc når jeg flytter ut, for da får jeg mer tid til å holde på.

Det kan være lurt med flere kanaler, men det spørs om jeg får bruk for det da.. Så lenge det ikke drar ned lydkvalitet og koster unødvendig mye, kan jeg godt legge penger i det. Helst usb for jeg har bare et firewire utak så blir brukt til usb hub :)

Nå som vi er innenfor pc delen... Trenger jeg noen spesiell spesifikasjoner på pcen min? Har 3ghz og 4gb ram, drevet av Vista 64 bit (kan være et problem).

Link to comment
Share on other sites

Vel det er greit du spør. Jeg vil først ha en god mic for oppmikking av forsterker, for å så skaffe noe mer for vokal og kassegitar etc når jeg flytter ut, for da får jeg mer tid til å holde på.

Det kan være lurt med flere kanaler, men det spørs om jeg får bruk for det da.. Så lenge det ikke drar ned lydkvalitet og koster unødvendig mye, kan jeg godt legge penger i det. Helst usb for jeg har bare et firewire utak så blir brukt til usb hub :)

Nå som vi er innenfor pc delen... Trenger jeg noen spesiell spesifikasjoner på pcen min? Har 3ghz og 4gb ram, drevet av Vista 64 bit (kan være et problem).

Jeg bruker vista 64bit på Cubase SX3. har et problem med noen feilmeldinger som har med VST plugins å gjøre. Er ikke sikker på hvorfor, men funker fint ellers!:)

Link to comment
Share on other sites

konnekt-kortene er fine. Tror du skal greie deg fint med konnekt 8.

KRK har gode monitorer til fine priser.

Mikking av gitarkabinett kan gjøres med mange forskjellige mikker. Jeg bruker sennheiser e906 for tiden.

Det kan være lurt å kjøre dualboot på pcen din med windows xp professional for audiobruk og vista64bit til alt annet.

Link to comment
Share on other sites

tc electronics konnekt kortene har jeg blitt anbefalt, så jeg tror jeg skal gå for det. burde jeg gå for konnekt 8? selv om det er større muligheter med 24d senere?

dualboot, gjør jeg det gjennom å bare innstallere et annet windows på pcen og velge det under oppstarten ?

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder oppmikking av gitar-amp, holder det lenge med den gode gamle SM-57. Til vokal/kassegitar bør du ha en god kondensatormic ala noe sånt: http://www.idmusikk.no/index.php?main_page...products_id=818 En kondensatormic krever jo phantom-mating fra lydkortet bare for å nevne det.

Når det gjelder software bruker jeg Nuendo som i og for seg er det samme som Cuebase og synes det funker veldig bra. Bruker Drumkit from Hell plug-in som er bra, men kanskje noe begrenset, og i tillegg bruker jeg GuitarRig 3 plug in til gitar som jeg også synes funker bra.

Edit: M-Audio har også ålreite USB-lydkort

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Hei, OBS, OBS TC-Electronics sine kort virker ikke med Vista 64 (verken konnekt 8 eller 24)..

(de virker kun med Vista 32, ref. hjemmesiden deres)... (usikkert når de kommer med Vista 64 driver, og eller om de kommer i det hele tatt) :angry: De siser de jobber med saken, men ikke nÃ¥r de har tenkt Ã¥ komme med Vista 64 driver..

Dere må må også være obs på at flere leverandører som sier de har driver med Vista 64 ikke holder det de lover.

til eksempel Fokusrite Saffire, sier de kan Vista 64, men har mye bugs, det samme med Focusrite pro 40 som nå er på tilbud til 5000,- Den funker ikke i det hele tatt med Vista 64.

M-Audio har et kort med firewire som funker med Vista 64, men det er ikke et veldig bra lydkort...

Pr. dd. så har jeg ikke funnet et eneste kort som er 100% kompatibelt med Vista 64. (av litt kvalitet)

Tror de venter på Windows 7.???? (utolig Kjipt)

Forøvrig så er heller ikke Cubase 4.1 helt 100% compatibelt med Vista 64, men det er Cubase 5.0 som nå finnes i oppgradering pakke til 1 900,-

Dersom noen har tips om noen bra kort (Firewire) som fanktisk funker med Vista 64 så kom med tips.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.