Web Analytics
Jump to content

hendrix forsterker


lampshade
 Share

Recommended Posts

jeg lurer på om noen kan anbefale,en bra forsterker å spille hendrix på.har spilt hendrixs låter på gitar i noen år nå,så jeg lurer litt på 100watt marshall super lead.men,jeg er bekymret for min hørsel,og naboen sin også:).noen som kan anbefale noe som låter like mye hendrix,men ikke fullt så høyt?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 57
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg syns ikke lyden til hendrix er noe særlig.

I mine ører så funker de fleste forsterkerene. En Vox AC30 funker jo fint til cleans. Men vil du ha Marshall, så holder 50watt i massevis i alle sags sammenheng

okay,skal gjøre et forsøk med vox AC30.takk for tipset.

Link to comment
Share on other sites

Husk spiralkabel! ;)

Faktisk hørt at han foretrakk spiralkabel live for å kutte litt diskant.

spiralkabel!!okay,er den bedre en vanlig kabel??kunne ikke vært mye diskant han kuttet.synes hendrix skjærer gjennom det meste.jimmy page fan eller??er selv stor zeppelin fan.prøvde å spille whole lotta love,med fuzz face på max.det låt meget bra.

Link to comment
Share on other sites

Lyden til Hendrix er noe særlig når det er han som spiller, akkurat som med lyden til Dimebag. Han er en av mine desiderte favorittgitarister, men lyden hans i seg selv er egentlig noe dritt.

*vente på at tone-ligger-i-fingrene-diskusjonen skal starte*

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

haha.. Jojo For all del.

Han er en svæær inspirasjon både for meg og de fleste gitarister.

Han var kanskje revolusjonerende med spillingen sin og muligens utstyret. Men med dagens teknologi så syns jeg at du får mye bedre lyd enn det der.

My opinion. Orker ikke en sånn langt debatt på 10-20 sider som på strenge og tone-tingen.. :P

Link to comment
Share on other sites

Hendrix spilte mest på diverse Super lead amper som han hadde egen mod på. I noen sammenhenger foretrakk han Super Bass som er litt rundere og ikke så spiss. I studio brukte han Fender amper på en del clean partier, og noe lead, men det er vel ikke Fender lyden han er kjent for. Det jeg har lest om Hendrix amper har stort sett handlet om 100w Plexi Marshalls, og diverse effekter som f.eks. Fuzz Face, octavider, Leslie kabinetter o.s.v. Skal det låte Hendrix er det selvfølgelig en gammal Plexi som fikser den lyden best. I dag er det jo også brukbare muligheter til å dempe lyden, hvis du ikke skal spille utendørs på Valle Hovin uten oppmicking. Jimi Hendrix stacket er en kopi av Hendrix sin JTM-45/100 Super Lead med Hendrix modder og tilhørende pinstripe kabinetter. Senere spilte han på Marshall JMP 100wattere. Jim Marshall regner Jimi Hendrix for den fremste ambassadøren av Marshall amper. Da skal ikke Hendrix spilles på Vox AC30.

Edit: Hvilke innspillinger er det gitaren hans lyder dritt på (da sammeliknet med andre innspillinger 66-70)?

Ps. Jeg har aldri klart å få noen tone ut av fingrene mine. Jeg har prøvd, men det er helt stille.

Tonene jeg lager kommer fra gitarer, amper og effekter.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Nå sammenlignet jeg ikke lyden hans med andre lyder fra 66-70.

Han var kanskje revolusjonerende med spillingen sin og muligens utstyret.

Jeg mener at de fleste gitarister nå for tiden låter bedre lydmessig . Men med tanke på tid og epoker, så syns jeg han er den beste i sin tid. Og svært få har gjort så stort framgang i gitar som han gjorde i forhold til tidsperiodene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.