Web Analytics
Jump to content

Pickup wiring


AC15
 Share

Recommended Posts

Det første spørsmålet er jo hvor mange ledere/ledninger pickupene dine har.. Hvis du skal coilsplitte en humbucker må den ha 3 eller 4 signal ledninger (+eventuell jord) Har den bare to signalledninger må du eventuelt se etter om du kan komme til den koblingen der de to spolene er sammenkoblet og få loddet på en ledning.

Hvis du forteller eksakt hvilke pickups, gitar osv det gjelder så er det litt enklere å hjelpe deg.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Spør man her, så er det vel fordi man vil ha et svar?

For å svare- de to lederne som er koblet mellom coilene på humbuckeren din, skal rett og slett kobles til en bryter som slipper signalet der til jord når coilspliten er aktivert. Bryteren akn enten være en mikrobryter, eller kanskje litt stiligere, et potmeter med push- pullbryter.

Kort sagt- to ledere skal kobles til derden forrige pickupen var koblet til, og de to andre skal kobles til bryteren, med en liten kabel videre til jord. Verre enn det er det ikke.

Du bør venne deg til å oppgi så mye info som mulig i første post, og ikke som det virker som her, så lite som mulig. Det å svare skikkelig på dette, tar litt tid, og da synes jeg du kan forlange av deg selv at du også bruker litt tid på posten din.

Fargekodene på pickups er ikke like, så det er greit å vite merke. Ofte så er "coilsplit"- kablene loddet sammen når du får pickupen, men ikke bestandig.

Lurer litt på om jeg skal opprette en bruker til på forumet, som kun sitter og poster "google it" på nesten alle postene. Det er jo faktisk slik at det er et fornuftig, om enn utrivelig svar i de fleste sammenhenger.

Link to comment
Share on other sites

500t og 496r, ja de har 4 ledninger + jord

Ok og så var det resten av infoen da.. Hvilken gitar, skal begge humbuckerne splittes ? Hvordan vil du gjøre splittingen ? - Altså med en seperat bryter for hver pickup eller begge.. eller som en del av 5-veis switchen.. osv, osv.

Akkurat dette minner meg litt om diverse support telefoner der brukeren sier : "pc'en virker ikke" og problemet egentlig er at de ikke kommer seg på nett eller ikke får åpnet et word dokument :) Uten sammenligning forøvrig :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.