Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Pickup wiring


AC15

Anbefalte innlegg

Det første spørsmålet er jo hvor mange ledere/ledninger pickupene dine har.. Hvis du skal coilsplitte en humbucker må den ha 3 eller 4 signal ledninger (+eventuell jord) Har den bare to signalledninger må du eventuelt se etter om du kan komme til den koblingen der de to spolene er sammenkoblet og få loddet på en ledning.

Hvis du forteller eksakt hvilke pickups, gitar osv det gjelder så er det litt enklere å hjelpe deg.

Endret av Greener
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spør man her, så er det vel fordi man vil ha et svar?

For å svare- de to lederne som er koblet mellom coilene på humbuckeren din, skal rett og slett kobles til en bryter som slipper signalet der til jord når coilspliten er aktivert. Bryteren akn enten være en mikrobryter, eller kanskje litt stiligere, et potmeter med push- pullbryter.

Kort sagt- to ledere skal kobles til derden forrige pickupen var koblet til, og de to andre skal kobles til bryteren, med en liten kabel videre til jord. Verre enn det er det ikke.

Du bør venne deg til å oppgi så mye info som mulig i første post, og ikke som det virker som her, så lite som mulig. Det å svare skikkelig på dette, tar litt tid, og da synes jeg du kan forlange av deg selv at du også bruker litt tid på posten din.

Fargekodene på pickups er ikke like, så det er greit å vite merke. Ofte så er "coilsplit"- kablene loddet sammen når du får pickupen, men ikke bestandig.

Lurer litt på om jeg skal opprette en bruker til på forumet, som kun sitter og poster "google it" på nesten alle postene. Det er jo faktisk slik at det er et fornuftig, om enn utrivelig svar i de fleste sammenhenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

500t og 496r, ja de har 4 ledninger + jord

Ok og så var det resten av infoen da.. Hvilken gitar, skal begge humbuckerne splittes ? Hvordan vil du gjøre splittingen ? - Altså med en seperat bryter for hver pickup eller begge.. eller som en del av 5-veis switchen.. osv, osv.

Akkurat dette minner meg litt om diverse support telefoner der brukeren sier : "pc'en virker ikke" og problemet egentlig er at de ikke kommer seg på nett eller ikke får åpnet et word dokument :) Uten sammenligning forøvrig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.