Web Analytics
Jump to content

Raskhet.....


Kramer
 Share

Recommended Posts

NEI!!!!!

Eg skal ikke starte noe krangel nå men.....

Dere snakker hele tiden om hvem som er verdens beste gitarist

og ikke minst hvem som er raskest og har best teknikk.

Men er det noen som "officielt" har en verdensrekord i å spille raskest?????

Guinness rekord eller noe sånt....................LED ZEPPELIN SMELLER SOM BARE JULING,INGEN KAN STEMME I MOT DEN....................

(Bare måtte få det med.....)!

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 65
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Marcus Paus, hvorfor spør du?

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke Jimmy Page kan hamle opp på mange av dagens gitarister.... Igrunn ganske synd... :(

Tror hvertfall at Vai, Malmsteen, Alvin Lee, Angelo, Eddie Van Halen, Mike Amott og Zakk Wylde kunne gitt han altfor god konkuranse.....

(Nevnte bare de som poppet opp i hodet mitt, så beklager om jeg har glemt noen av shredde gudene deres....)

Tror Vai testet sammen med Total Guitar. Der spilte han rundt 25 bps.

Link to comment
Share on other sites

Jeg leste i Total Guitar at det var en fyr som hadde tatt en undersøkelse på hvem som hadde spilt fortest og det viste seg at Steve Vai var den raskeste som hadde spilt 21 noter i sekundet ( :shock: ) på en solo.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer an på hva du regner som raskest.. Hva som kreves for at det skal være spilt.

I guinnies rekordbok står det noe som tilsvarer 200 toner i sekundet eller noe slikt, altså det må være snakk om akkorder. Tenk, hvis du spiller en akkord opp og ned på en 12-strenger har du spilt 24 noter. Hvis du gjør dette to ganger på et sekund er du vel omtrent oppe i marcus paus sin rekord (husker ikke helt hva den er på, men han har vel raskeste spilling av kromatisk skala ellerno..), og det er jo ingen sak.. Så, alt ettersom hvordan du regner.

Men marcus paus blir vanligvis regnet som den raskeste gitaristen.

Ellers kan man jo se på paul gilbert og hans pick-drill.. 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg leste i Total Guitar at det var en fyr som hadde tatt en undersøkelse på hvem som hadde spilt fortest og det viste seg at Steve Vai var den raskeste som hadde spilt 21 noter i sekundet ( :shock: ) på en solo.

For det første, det er ikke særlig fort. For det andre, mitt svar er det riktige svaret. :D

For de som lurer, her har jeg laget en liten liste over de raskeste, etter erfaring:

I. Marcus Paus

II. Shawn Lane

III. Rusty Cooley

IV. Francesco Fareri

V. Stéphan Forté

VI. Ron Thal

VII. Michael Angelo

VIII. Paul Gilbert

IX. Michael Romeo

X. Herman Li

Link to comment
Share on other sites

Du vet ikke tilfeldigvis hvor fort Marcus Paus spiller' date=' Yngtchie?[/quote']

Vel, sist jeg pratet med han så spillte han noe sinnsykt fort, jeg trodde nesten ikke det var mulig å bevege fingrene så fort. Jeg er ikke helt sikker på nøyaktig hvor fort det var, men det var det raskeste jeg noen gang hadde hørt.

Shawn Lane var nok den eneste som kunne måle seg med Paus, men han døde som kjent i fjor. :( Men heldigvis så kunne Marcus spille mer enn bare raske løp, og det gikk mye på nydelige licks ála Vai og Lane.

Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at den rekorden som stod i Guinness book of records var ca 450 toner per sekund under en improvisasjon over a moll. Nå skal det mye til å måle så mange toner, og som kjent klinger det mange overtoner når en tone klinger.

Det er jo en grunn til at det ikke finnes noe innslag i Guinness book of records som heter "verdens raskeste gitarspill".

Forøvrig, det som stod i Total Guitar var en notert solobit som ble spilt likt hver gang. Mener igjen å huske at det var 24 toner i sekundet. Satriani med en av sine plektertappinglinjer.

Så for å svare på Kramer sitt spørsmål: Nei! Det er ingen som har en offisiell rekord.

Link to comment
Share on other sites

Steve Vai var den raskeste som hadde spilt 21 noter i sekundet

For det første, det er ikke særlig fort. For det andre, mitt svar er det riktige svaret. :D

Hehe .. Right ..

Det er ikke særlig fort nei..

Jeg og har hørt at Vai er kjappest , ikke det at det ikke låter DRITT uansett når de prøver .. se på angelo og malmsteen og gilbert å gutta lissom , låter jo så ille atte helvete bryter løs etter 3 toner ..

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke helt hva som er så viktig med hvem som er rasket. Selv om du har bra teknikk trenger du ikke være dyktig musiker.

Det som gjør en til en god gitarist er etter min mening: følelse i soloene, feeling, at du har noe som gjør at du skiller deg ut fra andre gitarister. Selvsagt er også fart viktig, man kommer jo ikke bort fra det, men jeg mener det blir lagt for mye vekt på fart framfor mye av det andre jeg nevnte...

Link to comment
Share on other sites

Hehe .. Right ..

Det er ikke særlig fort nei..

Det er ikke det, sammenlignet med de raskeste i verden. Uansett hvor "DRITT" du synes det låter, fakta er fakta. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke helt hva som er så viktig med hvem som er rasket. Selv om du har bra teknikk trenger du ikke være dyktig musiker.

Det er ikke viktig i det hele tatt, selv om noen mener det.

Link to comment
Share on other sites

Hehe ..

Jeg tror ikke du helt skjønner hvor for detta er ..

Og jeg skjønner ikke helt meg på deg . for det ene øyeblikket så virker du så på fyr over hvem som er raskest , og kan alt om det , og i det neste sier du at det ikke er viktig osv .. Og du legger jo tydeligvis nok vekt på de ttil å lære deg alt om det ..

tror de målingene er skeive , iallefall om de skal spille forskjellige noter .. Det går ikke an på over 21 i sekundet , og det går ikke på det engang .. det er bullshit ..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.