Web Analytics
Jump to content

Skifte fra EL34 til 6CA7


Deformed
 Share

Recommended Posts

Hallais!

Skaffet meg en brukt Überschall nokså nylig, og må si den låter knall! Ulempen var at den daua etter ca. 2,5 time med bandøving. Jeg skal skifte rørene for å se om ikke det kan ordne problemet, hvis ikke skal selger pent få den tilbake mot refundering.

Da er tingen: jeg er selvsagt tom for EL34 akkurat nå, og det tar jo noen dager å få tak i. Jeg har derimot en EH 6CA7-quad som egentlig skulle i elmwooden, men de burde jo funke her også. Bogneren har mulighet for biasjustering "on the fly", men vet ikke helt hva jeg skal mate disse rørene. EL34 skulle visst ha typisk 25mA, og av det jeg har funnet på google ser 6CA7 ut til å ha lyst på ca. det samme. Har også en quad 6L6GC liggende, noen som vet hva jeg kan mate dem?

Edited by Deformed
Link to comment
Share on other sites

EL34, 6550, KT88, KT66, 6L6GC og 6V6 bruker samme sokkel, men trenger litt forskjellig tomgangsstrøm for å fungere. Litt avhengig av spenninga på forsterkeren, men ved 580 volt, slik det ser ut til at uberen kjører, trenger EL34 ca 25mA, mot ca. 20 på 6L6GC (ifølge http://www.diyguitarist.com/Images/BiasChart-6L6.jpg). Klarer fortsatt ikke å finne oversikt på 6CA7 da, men på noen tabeller står det EL34/6CA7, så da går jeg ut ifra at de trenger ca. like mye.

Edited by Deformed
Link to comment
Share on other sites

Øret? Hehe, jeg stoler dessverre mer på multimeteret :P Med EL34 leste jeg av mellom 25 og 28mV = tilsvarende mA. Med 6CA7 fikk jeg 50-53mA - men det stod på eska til rørene:

tube type EL34/6CA7

plate voltage 400V

bias voltage -36V

plate current 50mA.

Det må jo være midt i blinken? Überen kjører visst 530 volt, såvidt jeg klarte å google.

Vet ikke om jeg merket så ENORM forskjell på rørene, og fra JJ EL34 til EH 6CA7 burde det jo være et eller annet... littegranne smoothere i toppen kanskje, men ikke mer enn at 1/20 omdreining på treble hadde jevnet det ut. Vi ser, hvis ampen klarer hele øvinga neste gang er det godkjent.

Noen som har ideer om hvorfor ampen sluttet å lage lyd, forresten? En kompis (kaller han kompis, faren til en barndomsvenn. Nærmer seg 60, elektroingeniør og glad i forsterkere) mistenkte et overbelastningsvern som leder signalet til jord hvis det blir for mye. Hadde dog vært mongo hvis en forsterker til 25 lapper ikke klarer å ha volumet halvveis oppe ^^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.