Web Analytics
Jump to content

Jeg vil lære å spille gitar


dj-vega
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har lyst å begynne å spille gitar, ikke bare fordi det ser kjekt ut, men det er jo en viktig kunskap senere i livet, spesielt for meg som skal bli Barn og Ungdomsarbeider. Jeg vil faktisk bruke MINST mulig på dette, rett å slett da jeg ikke vet om jeg har tolmodighet til det. Fikser jeg øvinga så kan jeg altids selge det jeg kjøper nå for å kjøpe noe bedre. Det sies at Behringer sine gitarer ikke er så veldig bra, hvorfor? Behringer er et billigmerke (men det fungerer greit etter min erfaring). Ellers så har jeg Lyst på Epiphone SG-400 evnt Les Paul.

Det er viktig at den Spiller bra, er lettspilt, ser bra ut og ikke minst prisen.

Jeg har selv funnet noen pakker så jeg lurte på hva dere synes om de.

Men bør jeg begynne å spille bass eller vanlig el-gitar?

Men uansett her er "Gitar Pakkene":

Beringer El Toro

Epiphone Spesial Guitar Pack

Louder Gitarpack

Eller har dere noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Hvis dette er viktig for deg, så ville jeg anbefalt å lagt litt mer penger i det, i og med at det hjelper både på motivasjon og spilleglede på den gitaren du får tak i, en annen ting er også at det er lettere å få solgt igjen.

Må det være elektrisk? Akustisk er som regel litt billigere å starte med hvis pris skal bli en diskusjon, og ikke minst som barn og ungdomsarbeider så ville jeg tro at en akustisk gitar var lettere å drasse rundt på og mer allsangvennlig enn en elektrisk alene. En annen ting å poengtere med akustisk, snakker da om nylonstrenger, er at det er lettere å begynne å spille på med tanke på fingrene, og senere når/hvis du skulle få lyst til å gå over til elektrisk, så kan du ikke bare litt mer spilling når du skal prøve ut gitarer og finne den rette, men du har og litt igjen for at du har spillt på en tykk nylonstreng hals.

Den "bruke minst mulig" holdningen tror jeg ikke du bør tviholde på heller, gitar kan være både tidkrevende og frustrerende til tider, hvis du da skulle bare legge vekk gitaren og ikke plukke den opp på grunn av du ikke gidder å bruke tid på det kommer du ikke til å lære noe. Gitar er noe man må gå inn for å lære.

Det var bare et par råd jeg følte for å dele, hvis det er noen som mener det er feil, eller bør korrigeres litt, så kommer det sikkert opp senere i tråden.

Men hvis du allikevel skal holde deg til planen din så kan jeg si min mening her også, men det blir også bare min mening, ikke nødvendigvis hva som er rett for deg. Behringer er et billigmerke nettopp fordi de bruker billige deler, og kvaliteten tilsvarer dertil, ikke at alt Behringer er drit, men jeg tror ikke jeg ville våget å kjøpe en gitar fra dem. Epiphone er et ganske greit begynnermerke og mange begynner med nettopp dette, ikke helt min smak, men smaken er som baken.

Hvis du skal kjøpe Epiphone så ville jeg anbefale å ikke gå for de billigste modellene, en gitar som det virker som faller ganske mange nybegynnere i smak er en Epiphone Les Paul Standard, koster vel rundt 4-5000.

Om du skal spille bass eller gitar er jo opp til deg selv, de fleste går for gitar fordi de tror bass er så mye lettere, og ikke minst så lite fokusert på.

Dette er en myte, bassen er et strengeinstrument på lik linje med gitar og kan gjøres minst like avansert, det er også et fysisk tyngre instrument å spille på med tanke på strenge tykkelse og slike ting. I og med ditt valg med barn og ungdom, så er det kanskje gitar som passer best?

Gitarpakker satt opp av butikker bør ALDRI røres, finn heller det utstyret du har lyst på (gitar, forsterker, kabel, reim, plekter, stemmeboks og gig bag?) og be dem sette opp en pakkepris for deg med dette utstyret, lag så en liste over dette og spør i alle lokale sjapper hva de skal ha for dette som en pakkepris. Prisen varierer EKSTREMT, på utstyr som hadde kostet 12000 fikk jeg tilbud om 11000, 9000 og 8000 av forskjellige butikker første gang jeg handlet el-gitar.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil vel si Haarball har helt rett her. Min anbefaling er å kjøpe brukt, holde seg LANGT unna Behringer, og ikke kjøpe slike gitarpakker. :)

Bass og gitar er som Haarball sier to HELT forskjellige instrumenter, som kan være like avansert begge deler. Ikke fall i fella som mange gjør, og tro at bass "er en stor gitar med 4 strenger som det er mye lettere å spille på enn gitar" :P

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en akustisk eller en brukt el-gitar. Gitarpakker er bare tull og videresalgsverdien er omtrent ingenting. En brukt gitar kan du som oftest videreselge til samme pris du betaler, dessuten får du en langt bedre gitar.

sjekk finn.no, bruktbørsen på dette forumet og musikkpraksis - http://musikkweb.no/marked/msearch.php?selSubcategory=18

Link to comment
Share on other sites

Altså et kort sammendrag vil være slik?: Gitar tar tid, det er viktig å styre unna de aller billigste modellene, gitar vil være "best" for meg som kommendes barn og ungdomsarbeider, brukt er en god ide, Epiphone fremfor Behringer, finn seperate deler og be butikken om et tilbud og til slutt Akustisk er ofte et bra valg pga Pris og mye mer behagelig å spille på for en nybegynner?

Jeg skal finne to gitarer av elektrisk og akustisk så trenger jeg hjelp til hvilken som er "best" til mitt bruk:

Epiphone SG-400 ELLER Epiphone Les Paul 100 ?

Akustisk: Jack Daniels ^^ eller

Richwood RE-400-WR

Nå er det opp til dere. Vis det blir de mest kostbare så blir det etterhvert, men da får jeg kvalitet.

Hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

I motsetning til et par andre her, er jeg "Behringerfan", uten å gå i detalj om det her.

Når det gjelder Behringergitaren, er ikke det en gitar jeg ville ha brukt penger på.

Riktignok har jeg spilt på en som en gitartech hadde brukt en halv dag på "for å se om det gikk an å få gitar av det", og den var abolutt spillbar, men fortsatt en relativt elendig gitar, for å være ærlig.

Jeg synes absolutt du bør satse akustisk, det passer glimrende til slikt bruk du antyder. Skal man "kompe sanger" helt alene fungerer en akustisk gitar minst like bra som en elgitar.

Dessuten er den myee lettere å ta med seg, den trenger ikke strøm, og så videre.

Link to comment
Share on other sites

Vell, det stemmer jo det. Men det er jo mulig å kjøpe en liten marshall forsterker (tenker da på de mini "forsterkerene" på 10cmx10cmx5cm.

De kan jo kjøres på batteri. Men akustisk er jo kos det, men har litt lyst på noe lignendes Raul Malo i the Mavericks bruke bl.a på denne videoen: http://uk.youtube.com/watch?v=-yH_UkqMxZw&...feature=related Dette er jo en Gibson gitar, som ikke bare er lekker men også dyr.

Men jeg har lyst på en med slikt utsende.

Link to comment
Share on other sites

Styr unna de mini-forsterkerene.

Du får en grei Marshall MG, Vox AD eller best av disse: Roland Cube til under 1000kr.

Jeg ville gått fo en akkustisk Ibanez eller Kort siden du har planer om å spille for band og unge, slik som jeg forstår.

Og lære deg akkorder og sanger som går på akkorder.

Ikke vits å spille en lang solo på el-gitar for barn. Da balader og allmennesanger kan være fine å spille på enkle akkorder på gitaren og låter fint på akkustisk.

Link to comment
Share on other sites

En akkustisk gitar lager både mer og bedre lyd enn en slik liten marshall-dings, bare sånn at det er nevnt :)

Ellers vil nok jeg også anbefale en akkustisk stålstrenger til ditt bruk. Den Semiakkustiske du linket til lenger oppe her lager heller ikke alfor mye lyd uten forsterker, så av de to er nok Jack Daniel's'en å anbefale, uten at jeg har noen erfaring med den.

Ellers får du mye bra akkustiske gitarer i en mye lavere prisklasse enn Jack-en. Selv har jeg en Cort til 1400kr som er veldig god å spille på når man får ordentlige strenger på den. (Nye strenger bør alle gitarer få rett etter kjøp om den er ny, mener jeg, da det er mye dårlige strenger som sitter på billige gitarer fra fabrikk). Ellers har også Ibanez og Yamaha gode akkustiske gitarer i prisklasse 2000kr og oppover.

Ønsker deg uansett lykke til med kjøp, og om du bestemmer deg for elektrisk så styr unna de billigste modellene til Behringer og Squier hvertfall. Helt greie gitarer å spille på om du er heldig, men de har en tendens til å miste stemminga ganske fort, noe som virkelig dreper spillegleden! Ellers spiller jeg selv på en Louder til 1500kr, og har gjort det de siste 6 åra eller så, og er egentlig fornøyd med den. Ålreit å spille på, låt sånn halvveis og holder stemminga bra.

Link to comment
Share on other sites

Tusen Takk for alle svar. Jeg blir mer og mer sikker på akustisk, men har dere noen råd til noen billige som faktisk er spillbare som er akustiske?

Kjekt vis den har en fin farge også. Like godt JD gitaren, men litt mye å bruke på den vis det kun er for merket du betaler for.

Link to comment
Share on other sites

Sikkert ikke så stor forskjell. Semi = half. Tror ordet semester kommer fra semi. Semester betyr jo halvparten av en sesong eller noe sånt.

Ihvertfall er det ikke noe forskjell på de bortsett fra navn og merke og kvalitet.

Hva med en akkustisk gitar med innebygget pre-amp da?

"El-akkustisk"

http://www.sound1.com/portal/asp/produktli...roduktType_ID=2

Gå til sound1.com >> Gitarer/bass i meyen og så går du litt ned og klikker "- Ak./elektrisk under 5 000" til høyre.

Der får du opp blant annet Fender el-akkustisk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.