Web Analytics
Jump to content

Drop Tuning


Leonard
 Share

Recommended Posts

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bra idiotisk å se ned på det, IMO. JA, det er lettere å spille kvintakkorder, men stemmingen gjør at man kan gjøre mange andre ting som man ikke kan gjøre i standard stemming. I bandet stemmer vi i både C og Drop A#.

Link to comment
Share on other sites

Bandet mitt har drop C# som standard.

Først stemme ned alle strenger til Eb og der etter stemme Eb ned til C#.

Noen ting er lettere å spille når man dropper den tykkeste E'strengen. Men det er lettere å lage musikk i standard, pga noen akkorder er lettere tilgjengelig.

Menmen.. Trives med Drop C#, jeg.

Vil tro og påstå at det er mest metal og kanskje enkelte hard-rockartister som bruker drop d. Da det låter bedre med distortionenn med cleans.

Samme som at mange metalmusikkere har aldri vært borti åpne akkorder. Dvs man stemmer gitaren til en åpen akkord. Spesielt mange slide-musikkere bruker dette.

Er ikke noe fan av å stemme ned så mange toner. Jeg syns at det blir litt for slapt. Det meste jeg pleier å stemme ned til, er drop C. Og SJELDENT standard C.

Link to comment
Share on other sites

Lærte meg å spille gitar i standard stemming, og spilte med det helt til for ca. et halvt år siden når jeg begynte å kjøre drop D både grunnet gradvis endring i musikksmak og spillestil.

Om noen ser ned på drop-stemming, så gir jeg en temmelig lang faen i det. Jeg spiller bedre slik og trives med det, og da har det ikke noe å si hva andre flinkiser og strat-snobber mener. ;)

PS: Min favoritt-gitarist Adam Jones fra Tool spiller nesten utelukkende med drop-D, og det var en av grunnene til at jeg skjønte at det gikk an gjøre andre ting enn å "chugge" med slik stemming, og ble dermed åpen for å prøve det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker ikke drop tuning. Syntes det er mye lettere å spille triads med vanlig stemming =p Har liksom null kontroll med den jævla barren. Var å øvet med nytt band nå der jeg måtte spille i drop D og jeg fikk det ikke til i det hele tatt ;D Tror jeg skal stemme hele gitaren i D til neste gang. Men da må jeg vel ha tykkere strenger og. Bæsj. Syntes også lyden blir grumsete. Kanskje pga for tynne strenger. (0.10)

Link to comment
Share on other sites

Triads?

Powerchord med de tre øverste strengene. Eller tar jeg feil? Sett på mye instruksjonsvideoer i det siste og der snakker de i hytt og pine om at arpeggioen er basert på den og den triaden. Fikk intrykk av at det var slik:

-----------

-----------

-----------

----14---

----14---

----12----

(e triad)

Edited by orsvend
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.