Web Analytics
Jump to content

Hva er viktigst for deg


wyldedime
 Share

Recommended Posts

Går du etter kjente, svindyre merker når du handler gitar/utstyr, eller gir du alle merker an sjanse og går etter det som høres riktig ut for deg?

Nå er det som regel en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det er ikke bestandig tilfelle.

Dette er bare noe jeg lurer på siden det ser ut til at størsteparten av oss gitarister er notoriske merkedyr, og det eksisterer veldig mye jåleri blant oss(jeg har dyrere gitar enn deg, dermed er min mye bedre).

Er vi virkelig så uoppfinnsom at vi alle MÅ ha verdens mest overvurderte pedal etc.

eller er vi flinke til å lete oss frem til vår egen sound ved å lete i "niceprice" hyllene i butikken?

Jeg håper virkelig jeg tar feil, og de fleste er på jakt etter sin egen sound og stoler på sine egne ører. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 47
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja det er jeg enig i.

Men det finnes en del eksempler på at det dyre ikke er så bra som prisen tilsir, men vi gitarister skal ha det fordi en eller annen kjent bruker det...eller enda værre, noen kjente har fått betalt for å reklamere for et produkt, og så bruker han egentlig noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gir totalt faen i hva det står på headstocken, men siden jeg alltid kjøper instrumenter uprøvd og usett via nettet fra utlandet, gjør jeg en del research først. Da havner jeg jo som oftest på merker som hvertfall er relativt kjente.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvilken status Tanglewood har sånn kvalitets- og prismessig, men det var den beste akustiske gitaren jeg har prøvd i hele mitt liv og kostet 5000. Er kjent for å ha en sær smak i instrumenter og forsterkere, men liker å ha en annerledes lyd enn alle andre, så jeg prøver å ikke tenke så mye over prisen hvis jeg finner noe jeg liker. Billig eller dyrt, bare det blir tøft.

Helst billig, for det går så jævla lang tid å spare. En blir raskt lei av brø med sylte. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan ting låter vil jo alltid være sentralt i en erfaren og viderekommen gitarist/bassist.

Før man får ører for god lyd er det mange som kjøper unødvending dyrt utstyr, for å være sikker på at det er kvalitet.

Selv har jeg hatt amper til 20k+ men har nå falt tilbake på en enkel Vox ac 30. Blir nok noen dyrere amper etterhvert, men bare om det er verdt det i mine ører.

Det samme med gitarer. Finn en du er komfortabel med, så skal du se at det holder i massevis.

Til syvende å sist er det jo hvordan man selv syns det låter som har noe å si.

Link to comment
Share on other sites

spillbarhet og lyd fremfor det meste, utseende har myyye og si. merke kommer for så vidt i andre rekke. men har forelsket meg i schecter. jeg har prøvd mange dyre gitarer også men stort sett er de fleste gitarer i mellomklassen mer en god nok for meg.

andre gitaristen vår spiller på en epiphone V til 2 lapper og synes den er favoritten.. han gir i alle fall blanke f i om det står epiphone eller gibson.

Link to comment
Share on other sites

God lyd og spilbarhet er viktigest. Merke er ikke viktig, men jeg syns det har litt å si av og til.

For eksempel hadde jeg ikke hatt noe imot en Gibson Les Paul Custom eller PRS Custom-gitar, så lenge jeg liker å spille på dem. Selv om de er dyre.

Og for å være ærlig, så syns jeg at det er viktig at gitaren i det minste har et okey utseende.

Link to comment
Share on other sites

haha, Kustom låter da bra, gjør det ikke? ;)

Amper med mer øl enn lyd i interesserer meg desverre ikke.

Men, igjen, for å være ærlig, så er det veldig mange amper jeg sikler på som jeg har lyst på bare fordi jeg vet hvor fet lyd noen av favorittgitaristene

mine får ut av dem. Feks - Custom Audio Amplifiers 50 -toppen. - Aldri spilt på en, kunne solgt mora mi for en.

poenget mitt er vell egentlig at man klarer seg veldig godt uten disse smykkeriene, selv om det er morro :)

Link to comment
Share on other sites

1) Følelse (hals form, finish og treverk (rosewood) kroppsfasong, vekt etc)

2) Utseende, hvorfor skal jeg ha en gitar jeg synes er stygg / mindre pen når jeg kan få en som ser bra ut?

3) Lyd, man kan få det meste til å lyde som det meste ved å bytte og justere så dette er pri 3 for elektrisk, pri 2 for akustisk

Kjøpte en Fender fordi verditapet er mindre på brukt merkegitar (litt som for bruktbil), men blir det en neste gang putter jeg ikke penger i fenders snuskete lommer. Da blir det selvsnekkra. Jeg er overbevist om at de låter minst like bra om ikke bedre da man får akkurat det man vil, den blir seende ut akkurat som man vil og den blir mye billigere sett at det ikke tar et årsverk å sette sammen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.