Web Analytics
Jump to content

Hva er viktigst for deg


wyldedime
 Share

Recommended Posts

Går du etter kjente, svindyre merker når du handler gitar/utstyr, eller gir du alle merker an sjanse og går etter det som høres riktig ut for deg?

Nå er det som regel en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det er ikke bestandig tilfelle.

Dette er bare noe jeg lurer på siden det ser ut til at størsteparten av oss gitarister er notoriske merkedyr, og det eksisterer veldig mye jåleri blant oss(jeg har dyrere gitar enn deg, dermed er min mye bedre).

Er vi virkelig så uoppfinnsom at vi alle MÅ ha verdens mest overvurderte pedal etc.

eller er vi flinke til å lete oss frem til vår egen sound ved å lete i "niceprice" hyllene i butikken?

Jeg håper virkelig jeg tar feil, og de fleste er på jakt etter sin egen sound og stoler på sine egne ører. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 47
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja det er jeg enig i.

Men det finnes en del eksempler på at det dyre ikke er så bra som prisen tilsir, men vi gitarister skal ha det fordi en eller annen kjent bruker det...eller enda værre, noen kjente har fått betalt for å reklamere for et produkt, og så bruker han egentlig noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gir totalt faen i hva det står på headstocken, men siden jeg alltid kjøper instrumenter uprøvd og usett via nettet fra utlandet, gjør jeg en del research først. Da havner jeg jo som oftest på merker som hvertfall er relativt kjente.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvilken status Tanglewood har sånn kvalitets- og prismessig, men det var den beste akustiske gitaren jeg har prøvd i hele mitt liv og kostet 5000. Er kjent for å ha en sær smak i instrumenter og forsterkere, men liker å ha en annerledes lyd enn alle andre, så jeg prøver å ikke tenke så mye over prisen hvis jeg finner noe jeg liker. Billig eller dyrt, bare det blir tøft.

Helst billig, for det går så jævla lang tid å spare. En blir raskt lei av brø med sylte. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan ting låter vil jo alltid være sentralt i en erfaren og viderekommen gitarist/bassist.

Før man får ører for god lyd er det mange som kjøper unødvending dyrt utstyr, for å være sikker på at det er kvalitet.

Selv har jeg hatt amper til 20k+ men har nå falt tilbake på en enkel Vox ac 30. Blir nok noen dyrere amper etterhvert, men bare om det er verdt det i mine ører.

Det samme med gitarer. Finn en du er komfortabel med, så skal du se at det holder i massevis.

Til syvende å sist er det jo hvordan man selv syns det låter som har noe å si.

Link to comment
Share on other sites

spillbarhet og lyd fremfor det meste, utseende har myyye og si. merke kommer for så vidt i andre rekke. men har forelsket meg i schecter. jeg har prøvd mange dyre gitarer også men stort sett er de fleste gitarer i mellomklassen mer en god nok for meg.

andre gitaristen vår spiller på en epiphone V til 2 lapper og synes den er favoritten.. han gir i alle fall blanke f i om det står epiphone eller gibson.

Link to comment
Share on other sites

God lyd og spilbarhet er viktigest. Merke er ikke viktig, men jeg syns det har litt å si av og til.

For eksempel hadde jeg ikke hatt noe imot en Gibson Les Paul Custom eller PRS Custom-gitar, så lenge jeg liker å spille på dem. Selv om de er dyre.

Og for å være ærlig, så syns jeg at det er viktig at gitaren i det minste har et okey utseende.

Link to comment
Share on other sites

haha, Kustom låter da bra, gjør det ikke? ;)

Amper med mer øl enn lyd i interesserer meg desverre ikke.

Men, igjen, for å være ærlig, så er det veldig mange amper jeg sikler på som jeg har lyst på bare fordi jeg vet hvor fet lyd noen av favorittgitaristene

mine får ut av dem. Feks - Custom Audio Amplifiers 50 -toppen. - Aldri spilt på en, kunne solgt mora mi for en.

poenget mitt er vell egentlig at man klarer seg veldig godt uten disse smykkeriene, selv om det er morro :)

Link to comment
Share on other sites

1) Følelse (hals form, finish og treverk (rosewood) kroppsfasong, vekt etc)

2) Utseende, hvorfor skal jeg ha en gitar jeg synes er stygg / mindre pen når jeg kan få en som ser bra ut?

3) Lyd, man kan få det meste til å lyde som det meste ved å bytte og justere så dette er pri 3 for elektrisk, pri 2 for akustisk

Kjøpte en Fender fordi verditapet er mindre på brukt merkegitar (litt som for bruktbil), men blir det en neste gang putter jeg ikke penger i fenders snuskete lommer. Da blir det selvsnekkra. Jeg er overbevist om at de låter minst like bra om ikke bedre da man får akkurat det man vil, den blir seende ut akkurat som man vil og den blir mye billigere sett at det ikke tar et årsverk å sette sammen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.